Denk jezelf dun

Denk jezelf dun

De wetenschap suggereert dat wanneer je ontevreden bent met je lichaam, je minder succes hebt tijdens het afvallen. Voor de beste resultaten tijdens het lijnen, is een ‘yes we can’-houding vanaf het begin dus een must.

 

Zo werkt het:

Kijk anders naar voeding
Houd op met het verdelen van voedingsproducten in goede en slechte categorieën. Zie het eerder als brandstof voor je lichaam. Door deze focusverandering toe te passen, ga je betere –lees verantwoordere- keuzes maken.

Snij het in tweeën
Iets opgeven is niet makkelijk, zeker niet bij lekkere hapjes. Neem daarom je slechtste eetgewoonte (bijvoorbeeld tweemaal per week pizza) en halveer dit naar eens in de zeven dagen. Hierdoor verlies je zeker gewicht en er ontstaat een ‘ik kan dit’-gevoel.

Vermijd het alles-of-niets-syndroom
Stop met gedachten als: ‘Tja, het is nu toch al te laat, dus ik kan net zo goed doorgaan met eten.’ Onthoud: Een eetbui zorgt niet voor overgewicht. Het gaat erom wat je daarna doet.

Voorkom verveling
Loop niet op de automatische piloot naar de koelkast wanneer je jezelf verveeld. Ga het huis even uit. Je hoeft daarbij niet te sporten of oefeningen te doen; relax! Het gaat erom dat je even je gedachten verzet met iets leuks. Ga winkelen of pak een filmpje.

Schrap het woord ‘zou’
Het woord ‘zou’ is niet echt motiverend. Hierdoor ontstaat het gevoel dat je te kort schiet. Stel jezelf in plaats van dat nietszeggende woordje een concreet doel. Denk dus niet: ‘ik moet meer sporten’, maar ‘morgen ga ik naar de sportschool en schrijf me in voor die taebo-lessen.’

Blijf kalm
Door stress stijgt het cortisol-niveau in je lichaam. Dit is een hormoon dat vet afscheidt. Versla stressgevoelens met deze dagelijkse techniek: Ga in een comfortabele, rustige ruimte zitten. Adem langzaam en diep, en herhaal het woord ‘one’ terwijl je uitademt. Doe dit vijf tot tien minuten en je zult merken dat de rust in je lichaam en geest is hersteld.

Snoer je innerlijke criticus de mond
Wanneer je jezelf hoort denken: ‘ik verlies nooit gewicht’, stop dan met wat je aan het doen bent. Denk onmiddellijk aan iets motiverend als: ‘oké, mijn lichaam is niet zo slank en fit als ik zou willen, maar ik ga vooruit!’.

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Ik ga het doen! Ik kan het! Ik kan en ga afvallen!

Wendy, 29 juli 2009

Bij 'Blijf kalm': waarom moet je juist het woord 'one' herhalen? (Ik ga t wel uitproberen, misschien kom ik er dan zo achter...).

Marjolein, 29 juli 2009

Lekker kort en bondig! Goed om te lezen.

Agnes, 29 juli 2009
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?