Vrouwen heersen, mannen.. niezen?

Vrouwen heersen, mannen.. niezen?

Vrouwen scheppen vaak op dat ze meer pijn kunnen verdragen dan mannen en ook minder vaak ziek zijn. Maar is dit ook echt zo? Zijn mannen watjes en vrouwen superieure wezens? Natuurlijk niet, maar vrouwen zijn inderdaad wel minder kwetsbaar voor infecties.

Uit onderzoek van de Amerikaanse Academy of Sciences blijkt dat vrouwen sneller ziekten overwinnen dan mannen. Het afweersysteem komt simpelweg sneller in actie. Er werden proeven gedaan op muizen en daaruit kwamen opvallende conclusies.

Een oestrogeen (hormoon) dat alleen de vrouwelijke knaagdieren bezaten stopte de productie van een proteïne, dat de reactie van het immuunsysteem op infecties vertraagt. ‘Vrouwen hebben een sterker afweersysteem en dat is waarschijnlijk een gevolg van de evolutie’, zegt  Dr. Maya Saleh van de Canadese McGill Universiteit.

‘Het is een natuurlijke reactie van het lichaam om ’toekomstige’ moeders te beschermen. Het krijgen van kinderen zorgt immers voor een flinke aanslag op het lichaam’, aldus de professor. 

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?