Soepfeest

Soepfeest

Chips, pizza en fingerfood? Saai. Met soep vieren we feest! Is het koud buiten, dan smaakt een lekkere warme soep prima. Of beter nog: meerdere soepen. En wat klinkt er nou gezelliger dan het gelepel van soep eten. :-)

Met vlees, zonder vlees, gepureerd, met groenten: de verscheidenheid in soep kent geen grenzen en liefhebbers zullen steeds weer nieuwe varianten maken. In zijn algemeenheid maken we onderscheid in heldere soepen en gebonden met een bindmiddel, deze hebben vaak een romige samenstelling.
Een klassieker onder de heldere soepen is de ossenstaartsoep, die een populaire basis vormt voor andere variaties en die met griesmeel kan worden verfijnd. Van de gebonden soepen staat cremesoep vaak op het menu. Vooral erg populair is tomatensoep.

Je persoonlijke favoriete soep
Het leuke van een soepfeestje is dat je je gasten kunt vragen om hun persoonlijke favoriete soep mee te brengen zodat er een variatie aan smaken op tafel staat. je kunt ervoor kiezen om de soepen vooraf voor te bereiden en op te warmen als iedereen er is. Maar je kunt ook voorstellen om lekker spontaan met elkaar te koken. Zorg dat de groenten, kip en rundvlees klaarstaan met wat rijst, noedels en croutons. En laat iedere gast zijn soep zelf naar smaak samenstellen.

Wat zonder twijfel bij de soep hoort, is brood. Maak een kleine selectie van verschillende broodsoorten voor nog meer variatie. Voor een dessert is nog altijd plaats: in lijn met het thema, kunt u zoete soepen zoals mango-karnemelksoep of appelsoep met amandelpannenkoeken bereiden. Of een aardbeiensoepje zoals je op de foto ziet.

Dranken - Wat past bij soep?
Ook al is het een soepfeestje: er mag best een lekker glaasje bij gedronken worden! Afhankelijk van de soep, kun je kiezen voor een rode of witte wijn, of gewoon een biertje. Maar iedereen kan natuurlijk hun favoriete drankje trouw blijven. Wat u wel moet vermijden zijn fruitige cocktails of sap, het zoete past niet bij hartige soep.

 

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?