Voer voor de hersenen

Voer voor de hersenen

Dat sommige producten, denk bijvoorbeeld aan sterke drank, slecht zijn voor de hersenen is algemene kennis. Maar dat er ook wel degelijk voedingswaren zijn die het brein stimuleren, is minder bekend. Wij zetten er tien voor je op een rijtje.

Zalm
Een portie van 115 gram bevat ongeveer 2000 milligram DHA en EPA. Dit zijn essentiële vetzuren, die als olie dienen voor de machine die je brein is. Probeer daarom iedere week minimaal tweemaal een vettige vis te eten.

Bosbessen
Zie bosbessen als een antiroestmiddel voor de hersenen. Deze vruchten zitten namelijk vol met antioxidanten, die neuronale storingen voorkomen. Probeer daarom om de dag wat bosbessen te eten.

Thee
Het antioxidant catechien, dat in thee zit bevorderd de bloedsomloop. Hierdoor worden de hersenen beter gestimuleerd, met als gevolg een beter geheugen, stemming en verscherpte focus. Drink daarom iedere dag een kopje verse thee

Volkoren
Het brein is net een oven die altijd brandstof, in de vorm van glucose, nodig heeft om te presteren. Vezelrijke volkoren producten zijn hier uitermate geschikt voor. De vitamine B die erin zitten, zijn daarnaast erg goed voor het zenuwgestel. Haverproducten, bruine suiker en meergranenbrood zijn daarom aan te raden.

Bonen
Bonen zijn kleine proteïne pakketjes gevuld met meervoudige koolhydraten die het glucosegehalte op peil houden en zodoende voor constante energie voor de hersenen zorgen. Hoewel alle bonen goed voor het brein zijn, verdienen tuinbonen een lichte voorkeur. Deze hebben namelijk meer omega3 in zich.

Amandelen
Eet ongeveer 30 gram amandelen om je vitamine E-niveau een boost te geven. Een tekort aan deze vitamine leidt vaak tot geheugenverlies en slecht onthouden.

Zuivelproducten
Melk en yoghurt zitten vol met proteïnen en vitamine B. Daarnaast hebben ze lage een glykemische index, wat betekent dat ze een stabiel energietransport naar de hersenen leveren.

Avocado
Vol met onverzadigde vetten pompt de avocado het bloed bijna letterlijk naar de hersenen. Het verbetert het geheugen en zorgt dan het brein sneller toegang vindt bij opgeslagen informatie.

Pure chocolade
Flavonoïden, een natuurlijk ingrediënt van cacao, stimuleert de bloedstroom naar de hersenen. De cafeïne, die in de chocola zit, zorgt ervoor dat je scherper bent. Dus dames, chocolade is goed, maar niet teveel natuurlijk.

Kurkuma
Deze maaltijdspecerij is zeer goed voor de hersenen, zeker als vervanger voor zout.

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Het gebruik van lecithinepoeder (bijv. lekker in de yoghurt) is ook goed voor de hersens en het geheugen. Er zijn natuurlijk nog meer lecithinemiddelen die je kunt gebruiken.

Jacquelette Veldt, 29 september 2009
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?