Heb je een minuutje?

Heb je een minuutje?

Wanneer je een optelsom maakt van alle zaken die je moet doen om gezond te blijven, breekt het zweet je waarschijnlijk uit. Genoeg rusten, verse groenten halen, een goed boek lezen om de geest te stimuleren: het is bijkans een dagtaak. Toch zijn er ook mogelijkheden om je gezondheid in minder dan een minuut te boosten. kleine moeite, groot plezier!

Onderweg naar huis van je werk
De actie: stop om een bloemetje te halen
Het voordeel: Je voelt je minder chagrijnig in de ochtend

Onderzoek heeft uitgewezen dat personen die zichzelf bepaald niet als ‘ochtendmens’ beschouwen, zichzelf blijer en energieker voelen als ze bij het openen van de ogen bloemen zien.

Wanneer je bij de drogist bent
De actie: Lees de bijsluiter van bijvoorbeeld zonnebrandolie beter
Het voordeel: Goede huidbescherming

Veel producten voldoen niet aan de voorgestelde eisen. Neem een zonnebrandcrème. Deze moet je tegen zowel UVA als UVB-stralen beschermen. Vaak is dit niet zo en loop je dus eigenlijk onbeschermd rond.

Als je op je werk komt
De actie: Bezoek als eerste een grappige website
Het resultaat: Minder snel verkouden

In plaats van gelijk je tanden in een stapel e-mails te zetten, kun je beter even iets grappigs bekijken op het net. Wetenschappers zeggen namelijk dat plezier en ontspanning het immuunsysteem een boost geven, door middel van hormonen en endorfine.  

Wanneer je de knie stoot
De actie: Smeer er wat honing op
Het resultaat: Je spaart een pleister uit

Natuurlijke producten, als honing, hebben aangetoond versnellend te werken als het om genezen van wondjes gaat. Daarnaast is het pijnverzachtend.

Je wilt een snack
De actie: Neem een banaan
Het resultaat: Helpt tegen darmkanker

Een Schotse studie onder bijna 5000 mensen toonde aan dat voldoende vitamine b6 innemen, het risico op darmkanker met meer dan 20% verlaagd. Een kleine banaan is al een kwart van de dagelijkse behoefte van een mens. Tel uit je winst.

Je zit om drie uur al te geeuwen
De actie: Neem geen Red Bull, maar een koffie
Het resultaat: Verminderde kans op diabetes

Koffie heeft natuurlijk veel minder calorieën en meer antioxidanten dan frisdrank. Uit een Finse studie blijkt echter ook, dat wanneer je 3 tot 6 kopjes koffie per dag drinkt, je 50% minder kans op diabetes type 2 hebt.

Heel erg trek in een sigaret
De actie: Neem een glas melk
Het resultaat: De rooksensatie is beduidend minder

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 20% van de rokers na een glas melk hun peuk niet lekker meer vonden. Hierdoor kan je brein de koppeling tussen melk en roken gaan maken en je meer kans hebt om slagen wanneer je probeert te stoppen.

Wachten in de sportschool
De actie: touwtje springen
Het resultaat: Mega calorieën verbrander

Wanneer je tussen de sportschool gewichtsessies moet wachten op een toestel, doe dan een minuutje touwtjespringen. Hierdoor verbrand je het dubbele aantal calorieën op een avond. En waarom niet? Je staat toch te wachten!

De week voor je ongesteld wordt….
De actie: drink een glas wijn bij het eten.
Het resultaat: Minder PMS-probleempjes

Het Amerikaanse Women’s Health toonde aan dat lichte alcoholconsumptie (ongeveer een glas per dag), ervoor zorgt dat je minder stemmingswisselingen en hoofdpijn hebt tijdens menstruatie.

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Net de periode achter de rug, staat al in mijn agenda wanneer ik aan de wijn kan!!

Karen, 25 september 2009

Honing is niet alleen maar goed voor wonden maar helpt ook voor hooikoorts en is lekker voor in de melk en op de boterham

Annie, 25 september 2009

Een wijntje tegen PMS! Geweldig. Ik zit er midden in en wordt al blij bij het idee van m'n glaasje wijn vanavond.

Monika, 24 september 2009
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?