Den Bosch weer groot feest!

Den Bosch weer groot feest!

Dat Leontien Ladies Ride ‘s-Hertogenbosch ook onder de weergoden een populair evenement is, was al langer bekend. Sinds de eerste editie van de fietstocht voor vrouwen in 2005 is er nog nooit een druppel regen gevallen op en rond de Parade. Hoewel het najaar -want laten we eerlijk zijn het is alweer bijna oktober- flink nat kan uitpakken, blijft de bonte stoet door de Meierij van nattigheid bespaard.

Ook vandaag zien de voorspellingen zo vroeg in de ochtend er uitstekend uit. Hoewel sommige deelneemster zich door een dik pak mist moeten begeven om in de Brabantse hoofdstad te geraken, is het in Den Bosch licht zonnig. Bij de camper van de Leontien.nl-ploeg, die vandaag als hoofdkantoor van de organisatie fungeert, is het al vroeg druk met vrijwilligers. Zij komen hun lunchpakketje ophalen voor de lange middag die in de polder op een kruising wacht. Ook de dames van de wielerploeg zijn de klos. Ze fietsen natuurlijk mee, maar stoppen halverwege bij het rustpunt om te helpen bij de uitgifte van de sandwiches.

Een van hen is Marijn de Vries. Momenteel fietst ze nog bij haar vereniging, maar volgend jaar is ze in het roze tenue te bewonderen. Haar verhaal is opmerkelijk. Ze begon begin dit jaar uit journalistieke verwondering met wielrennen. Marijn wilde onderzoeken of je na je 30e jaar nog een wielercarrière kon oppakken. Haar progressie is echter zo goed, dat ze volgend jaar al een plekje in de ploeg van de olympisch kampioene kreeg. De geboren Drentse kijkt dan ook haar ogen uit, en is trots als ze het teamshirt voor het eerst aantrekt. Een krap uurtje later staat ze echter met de andere meiden op het rustpunt in Heeswijk-Dinther bananen uit te delen. Het versterkt het teamgevoel.

Bij de lunch lijkt het overigens opvallend rustig, maar om twee uur komt de massa pas aan. Leontien van Moorsel is dan inmiddels al weer onderweg. Zij is niet zo van de koffieleut en trapt liever door het matig blazende windje. Onderweg trekt vooral Kasteel Heeswijk veel bekijks. Niet alleen vanwege de schoonheid van het gebouw, ook de prachtige natuur is een trekpleister. Doordat dit pittoreske bouwwerk vrij snel na het rustpunt is, hebben enkele vrouwen zelfs hun lunch gespaard om bij het kasteel op te peuzelen. Twee jonge vrouwen uit Uden vieren hun minipicknick in het gras terwijl ze andere dames over het kasseien padje zien hobbelen.

De eerste rensters van de lange tocht zijn dan alweer terug in Den Bosch. Ook Leontien heeft zich gemeld en vliegt direct naar het podium waar de sportiefste ploeg (van Landschot) wordt gehuldigd. Ook de meiden van het Leontien.nl-team zitten een broodje te eten en een enkeling danst zelfs op de klanken van de muziek. Ook voor topsporters is er soms tijd voor ontspanning en entertainment. De koersen zijn al hard genoeg, dus de gezelligste tocht van Nederland is een welkome afwisseling. Onder een prachtig neerdalend zonnetje gaat het feest los. De weergoden geven elkaar lachend een knipoog bij het zien van zo veel vreugde op de Bossche Parade.

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Ik lees dat jullie de stand van Ici Paris XL wel leuk vonden? Dat vind ik tof om te lezen, want het heeft me alle moeite van de wereld gekost om proefjes en producten van Phyto Solutions op tijd ter plekke te krijgen, zodat ze jullie na deze fietstocht nog eens lekker konden verwennen!

veerle, 06 oktober 2009

Mijn schoondochter en ik waren er dit jaar voor het eerst bij en vonden het geweldig,een pluim voor de organisatie het was van begin tot eind fantastisch geregeld klasse.We kijken nu al uit naar volgend jaar.

Hennie Heeren., 02 oktober 2009

Harstikke lekker gereden, lekker weertje, netjes verzorgd. Ik zou wil pleiten voor de 120 km! Vorig jaar heb ik deze gereden en het was super!

dv, 24 september 2009

Wat een genot om een tocht te rijden waar vrouwen de organistie verzorgen. Geen lange rijen voor 2 vieze, zielige wc's, maar tientallen schone toiletten met meer dan genoeg papier. Zelfs een rol papier in de goodybag, voor het geval dat... Ik had mijn pakjes zakdoekjes wel thuis kunnen laten.

Ellen, 24 september 2009

Het was voor ons de eerste keer dat we meededen, maar we hadden veel eerder mee moeten doen !!! wat een gezellige boel !! heel goede organisatie !! en goed verzorgd !! Bedankt en zeker tot volgend jaar !! Gerry van Beek

Gerry van Beek, 24 september 2009

Geweldige dag gehad en eindelijk het gevoel dat de organisatie snapt wat er in vrouwen omgaat. Geen eindeloze rijen bij 2 zielige, papierloze wc's, maar teintallen schone toiletten en zelfs een rol in de goodybag, voor het geval dat... Ik had mijn eigen zakdoekjes niet mee hoeven nemen. Chapeau!

Ellen, 24 september 2009

het was weer mooi weer!!! een geweldige tocht. the day after nog een klein stukje opnieuw gefietst, geen spoor meer te zien, dat daags ervoor zoveel dames gefietst hebben. alles keurig opgeruimd. klasse!!! de organisatie heeft weer wat puntjes op de i gezet.

berry, 23 september 2009

hoy den bosch. Wat weer een geweldige dag,ben in amsterdam veslaaft geraakt aan deze geweldige goed georganiseerde fiets parade, vanuit friesland,een overnachting bij v-d valk ,met man,en de zaterdag was ook al zo mooie,wij hebben een erg gezellig en leuk weekend gehad ,hiervoor onze dank hartelijke groet anneke.

anneke, 23 september 2009

Ik wil jou en je man een geweldig compliment geven voor de geweldige organisatie. Je bent een fantastische meid met wie ik de eer had om toch even op de foto te mogen en dat je ook met mij en een groep dames die ik heb leren kennen tijdens jullie evenement even bent meegereden zodat wij even een praatje met je konden maken. Dat vond ik geweldig, super bedankt Tot volgend jaar want dan ben ik er zeker weer bij. Met vriendelijke groet,

Annelies , 23 september 2009

We hebben de eerste keer mee gefiets en de 65 km heel leuk een geweldige sfeer ,alleen jammer,we waren een beetje laat om half 5 bij de laatste rust waar kneip en waar je nog een appel en drinken kon krijgen alleen van kneip was alles op. dus de laatste groepen hadden niets meer. maar verder was het fantastie's geregeld ook de verkeersregelaars en eten 'drinken. bedankt en volgend jaar weer.

Nellie, 23 september 2009

In 2008 heb ik samen met mijn dochter de korte route gefietst. Dit jaar weer samen maar nu de route naar Boekel. Prachtige rit en fantastisch weer! Volgend jaar doen we weer mee... wordt een vast ritueel! Kortom we kijken er naar uit!

Jolanda, 23 september 2009

Het was een leuke dag maar die split paden moet je er volgend jaar niet meer in doen, veel te gevaarlijk. Ik heb lekker gefietst met 2 leuke vrouwen daan en caatje bedankt. Laat volgend de 120km maar terug komen. succes

miranda, 22 september 2009

beste organisatie wat hebben wij weer heerlijk gefietst .Wij rijden elk jaar met een hele groep bij jullie mee .Echter naast dat alles weer goed georganiseerd was. Vond ik de toiletrol in onze goodybag minder geslaagd het is toch zeker niet de bedoeling dat we langs de weg onze behoefte doen???? HET absolute toppunt van wansmaak is dat we op het plein dildos opgedrongen worden .Wie denken jullie dat we zijn in godsnaam !!HEB hier absoluut geen behoefte aan dit is toch een stijlvol evenement zoek iets anders ici paris of die bekende beautyzaak vind ik beter bij ons keurig getrouwde dames passen .Wij snappen niet dat leontien zich hier voor leent!! ps wel een tien voor het weer weer

natacha, 22 september 2009

Bedankt voor de geweldige dag. Het was echt super. Volgend jaar zijn we weer van de partij.

Carien, Annelies, Yvon en Ingrid., 21 september 2009

We hebben weer een topdag beleefd in Den Bosch was genieten. Voor mij de 3de keer. Fantastisch weer echt boffen hoor. Wij misten alleen de koffie en thee en de muziek in Boekel. Dat was jammer. Verder is alles prima verzorgd. ook wij gaan volgend jaar zeker weer fietsen. Bedankt.

Elly, 21 september 2009

Graag zou ik volgend jaar ook de 120 km route terug zien misschien een ideetje?

Danielle, 21 september 2009

Graag zou ik volgend jaar ook de 120 km route terug zien misschien een ideetje?

Danielle, 21 september 2009

Voor ons was dit de eerste keer bij Leontien's ladys ride. Maar wat een gezellige dag en wat een super organisatie!

Linda , 21 september 2009

het was super leuk we hebben genoten, doe voor de 4e keer mee,dit jaar vond ik het mooiste,allemaal heel gemoedelijk. alleen het keerpunt in HEESWIJK-DINTER, is niet zo goed,zeker voor de tocht naar BOEKEL. misschien voor volgend jaar om deze eerder af te laten gaan. maar verder een grote pluim voor de vrijwilligers. tot volgend jaar.

frankie, 21 september 2009

Ieder jaar doen we mee,en ik vond dit de aller mooiste route!Zo genoten van deze rit.Alles was super geregeld,niet 1 min puntje.Grote klasse !Bedankt allemaal,en ik hoop dat er veel geld naar het goede doel gaat.

Liset Heeren, 21 september 2009

Bedankt voor de goede zorgen! Wij hebben weer een top dag gehad in Den Bosch! Volgend jaar zeker weer :)

corine, 21 september 2009

Allereerst wil ik iedereen bedanken voor de goede organisatie,enne mijn schoonzusje is nu helemaal overstag voor eerst 70km op de teller grote klasse Caatje

Danielle, 21 september 2009

Elk jaar doe ik mee aan de Ladies ride in Den Bosch. Vorig jaar was het een toppunt met de lange route van 120km met motorbegeleiding. Het was toen een extra speciaal gevoel om overal zo door het rode licht te mogen rijden. Ik vond het jammer dat dit nu niet weer georganiseerd was. Maar toch was het weer een leuke dag.

Lonneke, 21 september 2009

ik hoop dat iedereen die mee heeft gedaan het leuk heeft gehad ik kon op het laatste moment niet meedoen door een kapotte fiets en pink

gonnie, 21 september 2009

Foto's van het evenement zijn ook te bekijken op http://www.schoolfeestfotos.nl/s-Hertogenbosch/Leontiens_Ladies_Ride/Leontiens_Ladies_Ride_2009/

M. van Caldenberg, 20 september 2009
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?