Helemaal los met z'n tweetjes

Helemaal los met z'n tweetjes

Leontien Ladies Ride is een meer dan uitstekende gelegenheid om een vriendschapsband weer op te frissen. Dat vonden Sandra Vennema en Miriam Breedveld nou ook, toen ze zich aanmeldden voor de vijfde aflevering in Den Bosch. “Dit is onze dag en daar mag verder niemand bij zijn.”

Ze kennen elkaar sinds de tijd op de Nuts mavo in Heusden. “En dat is alweer bijna twintig jaar geleden”, begint Sandra te ratelen. Ze heeft net haar fiets tegen een drankhek geparkeerd. ,,Ik ben geboren in Amsterdam, getogen in Brabant en omdat mijn man zo nodig moest gaan werken in Hoogeveen, ben ik 13,5 jaar terug maar met hem meegegaan. Ach, iedereen gaat wel eens in fout, toch?”

Het contact met Miriam, woonachtig in Heusden, heeft niet geleden onder verhuizing. “Maar we spreken elkaar ook slechts een keer per jaar, hè”, verduidelijkt blonde Sandra. “Meer is niet nodig. Een dag hebben we alle tijd voor elkaar en dat is geweldig.” Ze verbetert zichzelf. “Ik ben zaterdag al naar Miriam gereisd per trein. Mijn man zei dat zijn moeder nog een prima fiets had staan in de schuur. ‘Leen die maar een dag en neem dat ding daarna lekker mee naar huis, want er wordt toch niets meer mee gedaan’. Zeg nou zelf”, roept ze geestdriftig, hier is toch niets mis mee.” De Union kan inderdaad nog járen mee. “Voor twee dozen gebak heb ik de fiets overgenomen. Dat noem ik een werelddeal. Maar eh…, om terug te komen op onze band. De Ladies Ride leek ons een leuk moment weer iets te organiseren. Ik heb al een keer in Zwolle meegedaan en wist dus dat het top is. Voor Miriam is het compleet nieuw.”

Die geniet net zo hard van elke seconde. “Vandaag doen we de 35 kilometer, maar hierbij beloof ik dat we in 2010 de lange route zullen fietsen”, belooft ze. “Ik meld me vanavond al aan.” Verbaasd kijkt ze op, wanneer ze hoort dat de inschrijving voor 2010 nog niet is geopend. “Dan ga ik wel voor die website liggen totdat de deur los is, haha.’’

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Inderdaad Leon, je hebt een heel leuk stukje geschreven! Zoals mijn beste vriendin al zegt: de tocht van 39 km was voor ons echt veel te kort. Lang niet moe en niet bijgekletst. Op naar volgend jaar!!!! En complimenten voor alle medewerkers en vrijwilligers van dit super evenement!!!

Miriam, 23 september 2009

Ik vind het een KEIgaaf stukje. Bedankt Leon. We genieten hier nog lang van na. En volgend jaar de lange tocht, want dit was écht te kort. We zijn nog lang niet bijgekletst en zéker niet moe gworden van deze tocht. Het was weer super gezellig! Bedankt Leontien voor dit mooie evenement.

Sandra Vennema, 22 september 2009
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?