Basis van maagproblemen aanpakken

Basis van maagproblemen aanpakken

Soms komt het door dat tweede kopje koffie of door dat extra broodje dat je toch nog naar binnenwerkte. Meestal komt het echter door stress. Indigestie is zeer onaangenaam en kan op de meest vervelende momenten toeslaan. Toch zijn er natuurlijke manieren om met dit spijsverteringsfenomeen om te gaan. Een goede remedie: yoga.

Spanning is er meestal de oorzaak van dat het lichaam voedingsstoffen niet kan omzetten naar brandstoffen. Wanneer je deze spanning kunt wegnemen vanaf de basis (de voeten) kan het lichaam weer normaal functioneren. Er lopen namelijk directe zenuwbanen vanuit de voeten naar de organen die de spijsvertering aansturen. Yoga kan hierbij helpen.

Diep naar de knieën buigen
Door deze oefening haal je de blokkade uit je voeten, verbeter je de energiestroom door je hele lichaam en raakt je lijf beter in balans. Verwijder de knopen in je voeten en de knopen in je maag zullen volgen.

Ga op je knieën zitten. Buig dan je tenen onder je en buig naar voren. Hierbij mag alleen de onderkant van je tenen de vloer raken. Verplaats nu langzaam je gewicht naar voren en laat de knieën van de grond komen. Je voelt nu steeds meer spanning op je tenen komen. De rek op je tenen mag niet onaangenaam worden, maar moet wel voelbaar zijn. Probeer dit zo lang mogelijk vol te houden.

Voeten druk
Hierdoor komen energiebanen vrij in de zool van de voet.

Ga op je knieën zitten met de bovenkant van je voet op de grond. Kom langzaam omhoog totdat je de linkervoet over de rechtervoet kunt kruisen. Probeer nu met je rechtervoet omgekeerd over je linkervoet te hangen. Zak nu weer naar de grond zodat de voet klem zit tussen je been en de andere voet. De druk zul je zelfs in je rug voelen doorstralen. Bepaal met je lichaamsgewicht hoeveel druk je op je rechter hiel zet. Experimenteer hier een beetje mee, zolang je maar voelt dat er druk is op het acupuncturale  gedeelte van de linkervoet. Wissel hierna van positie en voet. Ga hierna met de benen gekruist zitten (sukhasana) en merk het verschil in je lichaam.

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Ik snap de oefening ook niet!

Ik snap de oefening ook niet, 11 maart 2016

het is jammer dat er geen plaatjes bij de oefeningen staan . ik vind vooral die 2 de oefening moeilijk om te begrijpen .. vr groeten Louise

louise, 12 oktober 2011
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?