Is twee te veel voor één bed?

Is twee te veel voor één bed?

We bespraken onlangs hoe belangrijk slapen is voor je geestelijke- en lichamelijke gestel. Een van de factoren die buiten jezelf ligt, maar wel een grote rol kan spelen bij een goede nachtrust is je partner. Er is geen officieel bed-etiquette, maar door een aantal simpele positiewisselingen kun je voorkomen dat je buiten je eigen schuld geen oog dichtdoet.

Voordat je je partner naar de bank verwijst, bijvoorbeeld door overmatig snurken of buitensporig draaien, kun je eerst aan de positie werken. Mannen die op hun rug slapen, zijn bijvoorbeeld eerder geneigd te snurken dan mannen die op hun buik slapen. Er zijn ruwweg vier posities te bedenken, waarbij je ontspannen van je nachtrust kunt genieten en toch van elkaar lichamen kunt genieten.

Op de rug & op de zijde
Wanneer je op je zij slaapt, draai dan met je gezicht richting je partner. Niet teveel, want anders heb je na een tijdje kans op een ‘dode’ arm. Als je op je rug slaapt is het wijselijk de armen langs het lichaam te houden. Zeker niet boven het hoofd, want dat geeft te veel belasting op de schouders.

Op de buik & op de zijde
Jij houdt van knuffelen, maar je partner klaagt dat het lichaamsgewicht en wrijving ervoor zorgt dat het benauwd wordt. Wanneer je partner een kussentje onder zij buik legt, kun je makkelijk tegen hem aanliggen zonder dat de druk te hoog wordt.

Beiden op de rug
Wanneer je beiden op de rug ligt, ontstaan er doorgaans weinig problemen. Erg veel contact heb je echter niet, dus blijft de connectie dan beperkt tot hand en/of voetjevrijen.

Lepeltje-lepeltje
Verruit de bekendste manier van het bed delen. Wanneer je op de zij tegen elkaar aanligt, is de druk op de ruggengraat relatief laag. Door de knieën iets te buigen en een kussentje ertussen te leggen, verlaag je deze druk nog verder.

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?