Begin de dag fruitig en feestelijk

Begin de dag fruitig en feestelijk

Een smoothie is niet alleen lekker, maar ook nog erg gezond. Maar waarom dan, hoor ik je denken. Het verschil met fruitsap zit hem in de vruchtbewerking. In smoothies zitten namelijk hele vruchten, waardoor alle belangrijke voedingsstoffen – zoals antioxidanten- blijven behouden.

Smoothies kun je in principe zo in de winkel kopen, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken. Veel keukenmateriaal heb je daarvoor niet nodig. Een blender en citruspers volstaan. Je kunt eigenlijk alle soorten fruit gebruiken en durf daarbij vooral te combineren. Zo bedenk je de meest sappige en originele smoothies.

Doe-het-zelf
Gebruik zachte fruitsoorten, zoals banaan, mango, aardbei, framboos, perzik of papaja. Banaan is een favoriet, omdat deze de mix van vruchten lekker dik maakt. In totaal is zo'n 250 gram fruit genoeg voor één smoothie.

Schil en snijd het fruit en haal de pitten eruit. Stop dit vervolgens in de blender. Voeg eventueel yoghurt toe. Mix het goedje totdat het een gladde en schuimige massa is en schenk het in een glas. Easy toch? Voor een ijskoude smoothie voeg je ijsblokjes bij het fruit. De ijsblokjes moeten wel eerst zijn verpulverd. Dit kan heel simpel door de klontjes in een theedoek te wikkelen en er met een hamer op te slaan.

Wil je het gezond houden, dan gebruik je natuurlijke smaakmakers als ahornsiroop, kaneel en honing. Maar je kunt de smoothie ook lekker maken met room en likeur!

              Variaties:

  • Smoothie: gladde mix van fruit en ijsblokjes.
  • Thickie: dikke variant van de smoothie met als extra toevoeging yoghurt.
  • Veggie: smoothie waarbij het fruit is vervangen voor verse groente.

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Ik eet elke ochtend een smoothie met ongezouten noten: een gezond ontbijt waar ik uren op doorkan.

Judith, 17 oktober 2010
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?