Ideale verbranding, pittige oefeningen

Ideale verbranding, pittige oefeningen

Natuurlijk is sporten en trainen leuk, maar we willen ook graag succes van onze arbeid zien. Of het nu een aantal pondjes verliezen is, of meer spieren kweken; calorieën verbranden blijft het doel. Een streefgetal is hierbij 2000. Dit staat voor het aantal calorieën dat er bij een perfecte training ‘afvliegt’

Het verbranden van 2000 calorieën is net zoiets als bij het turnen een tien scoren. Het is volgens sporters de perfecte oefening en geeft je training de maximale rendabiliteit. Een onhaalbaar getal? Welnee, de meeste vrouwen kunnen dit aantal binnen een uur verbranden. Hoe? Lees verder!

Er zijn een aantal super effectieve manieren om snel calorieën te verbranden. Toegegeven, je zult wat zweetdruppels laten, maar het is te doen. We hebben bij de index rekening gehouden met vrouwen van rond de 65 kilogram. Wanneer je zwaarder weegt, verbrand je meer. Wanneer je lichter bent, zul je meer moeten doen om de 2000 te halen. Voor de oefeningen moet je wel naar een sportschool of je moet apparaten thuis hebben.

Met deze cardiofitness-oefeningen kun je in 42 minuten de 2000 calorieën halen:

15 minuten loopband
Begin op 5 km/h en voer dit iedere minuut op met 0,5 km/h. Na vijf minuten zet je de snelheid op 8 km/h. Houd dit een minuut vol en zet deze dan terug naar 7. Wissel dit om tot je het kwartier vol hebt gemaakt.

10 minuten crosstrainer
Tempo flink opgeschroefd en flink met de armen zwaaien. Zoek een snelheid waarmee je het net comfortabel kunt volhouden.

12 minuten roeien of stair-master
Ga twee minuten flink tekeer en neem daarna een minuutje gas terug. Wissel dit af tot de 12 minuten vol zijn.

5 minuten uitfietsen
Lekker je benen losrijden op een hometrainer. Klaar!

Neem hierna wel rust en ga niet verder in de sportschool. Het is een pittige oefening, die veel van je vergt. Drink voldoende na afloop, zeker als je veel hebt gezweet. Spring ook niet direct een sauna in, want dat trekt je lichaam na zo’n inspanning echt niet.

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Inderdaad, is ook slap gelul. 2000kcal haal je met dit programma van je leven niet. Als je harde interval training (85%-100% max hartslag) doet fietsen of hardlopen zit je rond de 14kcal/uur/kg en dan is dit al best ruim. Als je dat ruim 2uur vol kan house. Heb je pas 2000kcal. Typisch geval van niet nadenken en onzin publiceren

Q, 30 december 2012

Uhm...hiermee verbrand je toch geen 2000 calorieen? Hooguit 350 a 400 volgens mij...2000 calorieen verbrand ik met 3,5 uur mountainbiken waarbij mijn hartslag op 85 à 90% van mijn maximale hartslag zit en ik weeg ongeveer 65 kilo... Groetjes Karen

Karen, 09 oktober 2009
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?