Alle beetjes helpen, zelfs met je mobieltje

Alle beetjes helpen, zelfs met je mobieltje

Het Diabetes Fonds is gestart met een campagne waarvoor een speciale iPhone-applicatie is ontwikkeld. De campagne wil mensen duidelijk maken dat voldoende beweging helpt om diabetes type 2 te voorkomen. Fit worden met een mobieltje, met een personal coach en bovenal gratis!

iPhone-bezitters moeten in de App Store op zoek naar ‘diabetes’, dan kom je vooral medische applicaties tegen, die uitleggen hoe je je glucoseniveau kunt reguleren en hoe je moet omgaan met het eten van koolhydraten. Het Diabetes Fonds pakt het anders aan, met een grappige applicatie die je aanzet tot meer bewegen. De applicatie is ontwikkeld door Oberon Interactive en voorzien van cartoonachtige plaatjes van een fitnessinstructeur met de naam Daryll. Daryll moedigt je aan om oefeningen te doen, terwijl je de iPhone in de hand houdt.

Er zijn twee oefeningen beschikbaar: ‘Armpje verwisselen’ en ‘Phonejoggen’. Bij ‘Armpje verwisselen’ moet je de telefoon op het ritme van de muziek steeds in de andere hand vastpakken en bij je oor houden. De animatie hiernaast laat zien wat de bedoeling is. Doe je de oefening te snel of te langzaam, dan zal Daryll ingrijpen. Daryll heeft een Surinaams/Antilliaanse stem en roept dingen als “Hee schatje” en “Tijgertje”. Na een minuut of drie heb je alle gesproken teksten wel gehoord en is het tijd om door te gaan naar de tweede oefening: ‘Phonejoggen’.

‘Phonejoggen’ is bedoeld voor de gevorderde mobiele fitnesser. Daarbij is het de bedoeling dat je je telefoon bij je oor houdt, terwijl je ondertussen joggende bewegingen maakt. Mensen die wel eens met de Nintendo Wii hebben gesport kennen het principe: je rent wat rond in de kamer en komt ondertussen geen meter vooruit. De applicatie is vooral bedoeld om mensen bewust te maken van hun levensstijl en te laten beseffen dat je met kleine oefeningen ook al iets kunt doen, zonder dat je dure apparatuur of speciale sportkleding nodig hebt.

De campagne legt uit dat de cellen in je bloed beter bloedsuiker kunnen opnemen wanneer je meer beweegt. Ook verbranden de vetten in je cellen beter, zodat je uiteindelijk minder kans loopt om diabetes type 2 te ontwikkelen. Een abonnement bij de sportschool is niet vereist, als je maar op andere manieren gezond beweegt: de auto laten staan als je boodschappen gaat doen of de trap nemen in plaats van de lift. Een gezond gewicht, verstandig eten en stoppen met roken helpen ook om diabetes type 2 te voorkomen.

Bron:iphoneclub.nl

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?