Train gericht de 'lovehandles' weg

Train gericht de 'lovehandles' weg

Gericht trainen is niet eenvoudig. Vaak doen we daarom ‘maar wat’. Het probleem daarbij is dat je niet de pondjes kwijtraakt, waar jij dat wilt. Neem de buik. Voor veel vrouwen een doorn in het oog wanneer ze in de spiegel kijken. Met enkele gerichte oefeningen kunnen de lovehandles echter snel tot het verleden behoren.

Vooropgesteld, niets gaat gemakkelijk, dus om overtollig vet rond de maagstreek kwijt te raken, moet je trainen en oefenen. Maar door een specifiek gedeelte van je lichaam te belasten, kun je wel effectiever tewerk gaan, waardoor je uiteindelijk minder inspanning hoeft te leveren. Hoe? Door de juiste oefeningen natuurlijk!

Je kunt een prima training voor de buikspieren afwerken in drie circuits, met tussendoor rustperioden van 45 seconden.

Gewichtdrukken met de borst
Ga op de rug liggen, bij voorkeur op een medicijnbal, en neem twee gewichten van drie tot vier kilo in de handen. Wanneer je op een bal ligt, moet je zorgen dat de voeten plat op de grond staan. Spreid de armen en druk nu de gewichten richting borst omhoog. Span hierbij ook de buikspieren extra aan. Herhaal dit tien keer.

Zijwaartse swing
Neem wederom twee gewichten van drie tot vier kilo in de armen en ga in spreidstand staan. Draai nu met de heupen van links naar rechts en houdt daarbij de armen gestrekt. Terwijl je draait kun je eveneens de gewichten laten zakken en omhoog tillen om extra te verbranden. Draai naar beide kanten zesmaal.

Optrekken en benen buigen
Zorg dat je ergens aan kunt hangen. Hoewel deze oefening het best in de sportschool werkt, kun je ook een balk gebruiken natuurlijk. Trek jezelf omhoog met de kin boven de balk. Trek hierna je benen omhoog tot kleermakerszit, met de benen gekruist. Probeer dit zes keer te herhalen.

Voer dit circuit twee tot drie keer per week uit (niet achtereen, maar met een dag ertussen) en je zult merken dat je na enkele weken al flinke resultaten ziet

TIP: Het Ultieme Thuis Fitness Programma !  

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

niet iedereen kan of wil naar een sportschool, of heeft deze dingen toevallig bij de hand.. het is denk beter voor de meeste inderdaad om oegeningen neer te zetten die thuis te doen zijn.

J, 10 december 2009

geef oefeningen zonder deze apparaten

, 15 oktober 2009

hoe kom ik aan gewichten en een bal, geef buikspieroefeningen die voor iedereen te doen zijn, 15 oktober 2009
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?