Snaaien op kantoor

Snaaien op kantoor

Iedereen weet dat het ontbijt een zeer belangrijke rol speelt in ons voedingspatroon. Het geeft de nodige energie en bepaalt voor een groot deel het gevoel van de dag. Daarom is het zorgelijk dat steeds minder mensen een fatsoenlijk ontbijt eten. Vooral kantoorpersoneel wil nog weleens het ontbijt, en zelfs de lunch, overslaan of even snel een broodje in de mond proppen. Onnodig en onverstandig.

Uit onderzoek is gebleken dan meer dan een derde van alle op kantoor werkende mensen het ontbijt naast het toetsenbord nuttigt. Tweederde slaat de lunch regelmatig over en negentig procent van de werknemers snackt regelmatig op de werkvloer. Een tegenstrijdigheid dus, die wel eenvoudig is te verklaren. Op het werk heb je doorgaans meer stress dan thuis en daadoor groeit de behoefte om te eten. Het probleem is dat de meeste Officesnacks nou niet bepaald bevredigend zijn. Een koekje of donut is namelijk snel verbrand, waarna het hongergevoel weer terug komt.

Toch is er een manier om deze vicieuze cirkel te doorbreken.

Ontbijt:
Wanneer je geen tijd hebt om thuis te ontbijten, moet je het eten mee naar de zaak nemen. Denk dan bijvoorbeeld aan een tupperwaar bakje met muesli en yoghurt. Hierdoor krijg je voldoende vezels en proteïne binnen, zodat je niet snel honger krijgt in het restant van de ochtend. Eveneens een goede tip: neem in plaats van sinaasappelsap een sinaasappel. Zo krijg je meer vezels binnen en het scheelt ook nog eens 250kj!

Lunch:
Probeer in plaats van multitasken, gewoon minimaal twintig minuten uit te trekken om je te concentreren op het nuttigen van de lunch. Hierdoor voel je jezelf eerder vol en het werkt uitermate ontspannend. De kans dat je hierna nog een zakje M&M’s opeet is in ieder geval kleiner geworden. Je kunt om calorieën te besparen, mosterd gebruiken in plaats van margarine. Scheelt je al snel zo’n 450kj. Indien je kunt opwarmen, is een soep ook een geweldig alternatief.

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?