Geroerbakte kip met gember

Geroerbakte kip met gember

De Oosterse keuken is helemaal hip en vooral erg gezond. Dus ook deze kip met Oosterse ingrediƫnten.

Bereidingstijd: 20 minuten
Voor 2 personen

Ingrediënten

Stukje verse gember ( +/- 3 cm)
½ Spaanse peper
1 teentje knoflook
3 bosuitjes
200 gram kipfilet
peper, zout
2 eetlepels olie
1 ½ dl kippenbouillon (van tablet)
1 eetlepel maïzena
1 eetlepel ketjap

Bereiding

1. Schil de gember en snijd het in smalle reepjes
2. Snijd de peper in reepjes
3. Snijd de knoflook in plakjes
4. Was de bosuitjes en snijd ze in ringen
5. Bak de kip bruin in de olie
6. Voeg de gember en knoflook kort mee
7. Voeg de uienringen, bouillon, ketjap en de peper toe en stoof het gerecht nog 5 minuten door
8. Meng de maïzena met water en bind hiermee het vocht

Menusuggestie:

Lekker met noodles en salade

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Gember is toch niet pittig? Smaakt een beetje naar citroen!

sjaan, 04 november 2009

lijkt me wel pittig met die gember, maar ik ga het uitproberen :)

Susan, 04 november 2009
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?