Maakt een spelcomputer je echt fitter?

Maakt een spelcomputer je echt fitter?

Als we de tv-reclames mogen geloven is de Wii spelcomputer het enige dat we nog nodig hebben om huppelend door het leven te gaan. Leuk, entertaining en sinds vorig jaar ook goed voor de gezondheid. Vooral dat laatste aspect trekt natuurlijk onze aandacht. Is de Wii echt zo goed voor de gezondheid als de makers beweren?

Een van de pijlers onder het fitnessstatement van Nintendo (de maker van Wii) is de Wii Fit, het grondboard wat bij de afslankoefeningen dient te worden gebruikt. Deze is onmisbaar als je de echte fitnesservaring wilt beleven. De fabrikanten spelen daarnaast goed in op de vernaderende behoeften bij de klant. Net als bij de TellSell fitnessapparaten, die waarschijnlijk alleen prima functioneren, zijn wij als consument snel verveeld. We zoeken dus steeds naar nieuwe prikkelingen om ons te motiveren. Wii heeft dan ook een keur aan spellen, die allen beloven ons fitter, slanker en strakker te maken.

Praktijk
De spellen op de Wii Fit zijn buitengewoon grappig en de opbouw zit prima in elkaar. Het board voldoet als weegschaal, waardoor je de progressie uitstekend kunt volgen. Dit werkt zeer motiverend en is daarnaast leuk in beeld gebracht. Je ziet namelijk een poppetje dat steeds slanker wordt, naarmate je meer afvalt. Het belangrijkste aspect van Wii is echter de spelvorm. Zo kun je allerlei sporten uitoefenen (als honkbal, tennis, hardlopen, bowling), maar ook yogaoefeningen doen. Balans, ook weer via het board, is daarbij het sleutelwoord.

Resultaat

Helaas, de Wii is geen wondermiddel om kilo’s zonder moeite af te vallen. De spelcomputer is hooguit uitdagender en afwisselender dan normale fitnessmethoden. Je zult echter net als in de sportschool zweetdruppels moeten laten voor de tv om het gewenste resultaat te bereiken. Daarnaast zul je ook bij de Wii een patroon moeten hanteren. Probeer bijvoorbeeld iedere dag een half uurtje op het board te staan. Wanneer je alleen op feesten en partijen de Wii tevoorschijn haalt, is het effect natuurlijk nihil.

Conclusie
Wii is vooral een leuke aanvulling op een gezonde levensstijl. Het is geen vervanger voor een bewust eetpatroon en veel bewegen in de buitenlucht. Zeker voor kinderen is de Wii natuurlijk veel gezonder dan concurrerende consoles. Feit blijft dat met een potje tennis op de baan ongeveer tienmaal zoveel calorieën worden verbrandt, dan tijdens een partijtje voor de tv. De spelcomputer is een schitterend monitoringsysteem dat je ontwikkeling prima bijhoudt en de graphics op het tv-scherm maken de taken uitdagender, maar de verbruikte energie is een stuk lager dan in een sportschool of op de atletiekbaan. Wii is een prima en gezonde aanvulling op een beweeglijk leven, maar zeker geen vervanger voor alle sportactiviteiten.  

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wii Fit Plus schijnt weer een variant te zijn, waarbij je ook je eten per dag bij kan houden. Hoeveel caloriën je binnenkrijgt. En hij houdt bij hoeveel je verbrand tijdens een spelletje.

Cynthia, 18 november 2009

Goede dag, zo'n 2 á3 weken geleden ben ik gebeld . dat ik een wii had gewonnen had met een prijs vraag meegedaan via internet over gezonde voeding(staat mijn iets van bij) kunt jullie mijn vertellen of nagaan . ik heb tot op heden nog niets ontvangen Ik zei wel tegen die dame die me belde we wachten maar af waarneer deze komt maar tot opheden nog niets ontvangen met een dode mus iemand blij maken dat vindt ik niet leuk nu kan ik de WII ook niet uit proberen vriendelijke groeten To Hoofd Kastanjelaan 8 3741 CN Baarn 035 5311683

to.hoofd@hotmail.com, 18 november 2009
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?