Ultieme calorieverslinders

Ultieme calorieverslinders

De laatste jaren hebben de stairclimber en crosstrainer een belangrijke rol in de fitnesswereld ingenomen. De populariteit van deze apparaten komt vooral door de diversiteit. Beide zijn namelijk enorme calorieverbranders, maar daarnaast ook nog heel goed voor het ontwikkelen van spiergroepen. Enkele tips voor een killer-workout op deze ‘machines’.

De basisoefening

Begin met vijf minuten warming-up op de stairclimber of crosstrainer. Houd hierbij de intensiteit laag. Goede vuistregel is dat je een gesprek moet kunnen voeren. Verhoog hierna een minuut lang de weerstand met een stap (twee procent). Verhoog direct hierna de weerstand met tweestappen oftewel vier procent. Daarna neem je een minuut actieve rust op warming-up-tempo. Ga zo verder naar zes, acht en tien procent. Probeer sowieso deze intervalcyclus zes keer te volbrengen. Je kunt ook voor de piramidevorm gaan, waarbij je ook weer terug gaat in intensiteit. Eindig met een coolingdown van vijf minuten.

              STAIRCLIMBER TIPS

  • Houd je lichaam goed recht, met je heupen gecentreerd boven je benen
  • Houd losjes de machine vast en houd daarbij een hoek van 90 graden aan
  • Duw je hiel volledig naar beneden tijdens de beweging. Zo worden de kuiten en hamstrings optimaal getraind. Probeer wel een kleine buiging in je benen te houden, want anders loop je kans op blessures (overstrekking)
  • Probeer tijdens de oefening goed geconcentreerd te blijven. Blijf de spieren aanspannen zodat je het maximale resultaat uit je oefening haalt

               CROSSTRAINER TIPS

  • Push met je benen en trek met je handen voor optimale verbranding. Dit kan al snel leiden tot 20% meer verbranding
  • Houd je nek en hoofd gestrekt en de schouders laag. Dit om de rug minder te belasten
  • Om je rug extra te ontzien is het belangrijk dat je net als op de stairclimber de benen licht gebogen houdt. Hierdoor kun je ook iets door je bovenbenen zakken terwijl je beweegt, wat voor extra spanning (en dus verbranding) op de bovenbenen zorgt
  • Beweeg eens achteruit, wat je coördinatie enorm verbetert en andere spiergroepen aanspreekt.

Succes!

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?