Soepel in vijf minuutjes!

Soepel in vijf minuutjes!

Naarmate we ouder worden, krijgt het lichaam te maken met allerlei gebreken. Een daarvan is dat we niet meer zo soepel zijn als in onze jongere jaren. Bukken kost steeds meer moeite en dat is ironisch, want hoe ouder je wordt: hoe vaker je iets lijkt te laten vallen. Door slechts vijf minuten per dag te oefenen, kun je er echter voor zorgen dat je wel soepel blijft en je gewrichten optimaal blijven functioneren.

Het gaat om de volgende drie basis strekoefeningen. Het kost je in totaal 2,5 minuten, waarbij je iedere oefening tien seconden vasthoudt en driemaal herhaalt. Voer de oefeningen tweemaal per dag uit.

Borstopener
Ga in een deuropening staan met de handen iets boven hoofdhoogte op de deurpost met de ellebogen licht gebogen. De handpalmen leunend op de muur. Loop nu voorwaarts en voel de rek in je arm en je borst. Houd dit tien seconden vol en herhaal deze beweging drie keer.

Nek-rekker
Ga op een stoel zitten en plaats je rechterhand bovenop je hoofd. Trek je hoofd nu geleidelijk naar rechts tot het oor dicht bij de schouder is. Je moet een lichte rek ervaren op je nekspieren, wanneer je dit soet. Overdrijf dus niet! Wissel hierna van hand en buig naar links.

Heup stretch
Ga ongeveer een halve meter van een stevige stoel –die niet zo makkelijk wegglijdt-  staan. Zet je rechtervoet op de stoel met de handen in je zij. Buig nu langzaam naar voren en je voelt rek op je linkerheup. Ga ook bij deze oefening niet de diep. Wissel hierna van been.

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lijkt me simpel,ga ik proberen,heb artrose klachten,dus misschien nog meer van deze tips

cora , 14 januari 2010
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?