Schudden met die armen

Schudden met die armen

Zolang mensen sporten en gezond willen bewegen, zullen er apparaten verschijnen die ons motiveren en over een drempel trekken. Een slim mechanisme dat altijd schijnt te werken. Maar zijn deze apparaten ook altijd even handig. Ditmaal nemen we de XCO-Trainer onder de loep.

Op het eerste gezicht ziet de XCO-Trainer er niet bepaald indrukwekkend uit. Het is een rode koker en het idee dat je hiermee kilo’s kunt verliezen, komt niet direct in gedachte. Maar wat doet het precies? De XCO-Trainer is een veilige manier om je spieren te trainen, in conditie te blijven en om calorieën te verbranden. In deze training worden kracht en dynamiek gecombineerd met een intensieve training voor de buik-, rug-, been- en armspieren.

De XCO-Trainer is een rood metallic gekleurde buis gevuld met grit. Het grit beweegt, bij elke beweging die je maakt, heen en weer van deksel naar deksel. Doordat het grit doorschiet aan het begin van de teruggaande beweging, krijgen de spieren en met name het bindweefsel in en rondom de spieren een extra mechanische belasting. Het resultaat is meer spierkracht, aanpassing van het bindweefsel qua lengte, trekvastheid en architectuur en een strakker lijf. Natuurlijk versterk je niet alleen je spieren, 45 minuten XCO-Training zorgt ook voor verbranding van calorieën!

Maar is de XCO-Trainer een aanvulling op je huidige training? Jazeker, alleen is de stelregel wel: gebruiken! In de praktijk zijn veel fitnessapparaten prima om in vorm te komen of af te vallen. Je moet het alleen wel doen en –belangrijker nog- volhouden. De XCO-Trainer vormt hierop geen uitzondering. Het apparaat is verder prima hanteerbaar en praktisch. Het kan gemakkelijk vervoerd worden en daarnaast eenvoudig op te bergen in de kast. Wil je dus geen grote apparaten in huis, maar wel een diversiteit aan trainings- en oefenmogelijkheden, is de XCO-Trainer zeker geen miskoop.

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?