Weg met zwabberarmen!

Weg met zwabberarmen!

Nu de eerste kilo’s na het nieuwjaarvoornemen zijn verdwenen, is het tijd om ook aan lichaamsversteviging te denken. Want, nu je afvalt, mag het natuurlijk wel allemaal er lekker strak uitzien. Een van de eerste problemen die we aan pakken: zwabberarmen.

Met een eenvoudige set oefeningen, die niet meer dan tien minuten per dag innemen, kun je ervoor zorgen dat je armen stevig blijven (of worden).

Deze armoefening is speciaal bedacht voor de triceps en de biceps. Het zijn maar twee bewegingen, maar het is een echte ‘brander’. Hoe moet het? Doe eerst een set van oefening 1 (15 maal op en neer) en ga zonder te rusten verder met oefening 2. Herhaal deze hele routine driemaal met een korte rustpauze tussen de series.

Houd de armen wel strak tegen het lichaam aan en hoewel je het ook zonder kunt doen, is het makkelijk om iets in de handen te hebben. Neem twee kleine gewichtjes en houd deze strak tegen je dijen aan. Handpalmen in elkaars richting. Trek het gewicht met je linkerarm (licht gebogen) omhoog en draai de handpalm richting je schouder. Wanneer je de linkerhand weer laat zakken (en ervaar die druk op de biceps), til je de rechterhand op dezelfde manier op. Doe dit ritmisch een minuut lang. Neem even rust en herhaal dit nog een- of tweemaal. 

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?