Producten om van te houden

Producten om van te houden

Wie een gezond leven nastreeft, weet het als geen ander. Sommige producten zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens erg goed voor je spieren, hart en cholesterol niveau. Wij hebben voor jou enkele van deze producten op een rijtje gezet en de voordelen die ze hebben voor de gezondheid.

Volkoren brood en muesli varianten
Je eet graag koolhydraten (suikers) omdat je lichaam erom vraagt. Het gaat er daarbij om welke goed zijn voor je hart. Complexe koolhydraten, zoals meergranen brood, houden je insulineniveau laag, waardoor je minder vet opslaat. Ook muesli heeft deze eigenschap, maar zoek daarbij wel naar varianten met minimaal 51% volkoren.

Kip en kalkoen
Een klassieke proteïne en eiwitgenerator voor de spieren. Kalkoen is een van de magerste vleessoorten en verzorgt daarbij een derde van de dagelijkse behoefte aan vitamine B6, ijzer en zink. Daarnaast zijn kip en kalkoen uitstekende spierversterkers en verhogen ze de weerstand van het immuunsysteem.

Bonen
Alle boonsoorten hebben weinig vet en zitten vol met ijzer, proteïne en vezels. Cruciaal voor spieropbouw en afvallen.

Olijfolie
De boost voor je immuunsysteem en het verlaagt je cholesterol. Dit komt door de onverzadigde vetten en de vitamine E. Olijf olie helpt daarnaast tegen hongeraanvallen en zorgt ervoor dat je beter verbrandt.

Pindakaas
Hoewel pindakaas redelijk veel vet heeft, is dit geen ramp. Het zijn namelijk onverzadigde vetten uit noten. Hierdoor stijgt het testosteronniveau, waardoor je een beter spieropbouw krijgt en makkelijker vet verbrandt.

Bladgroenten
Deze zitten vol vitaminen en ijzer. Daarna hebben ze een lage energiedichtheid, wat betekent dat ze veel volume hebben, waardoor je er flink van kunt eten en dus goed volzit. Vooral spinazie is erg goed, en geeft zelfs bijna de helft van de dagelijkse behoefte aan vitamine C.

Melkproducten
Goed om af te vallen door de hoge concentratie calcium. Daarnaast zijn melkproducten erg goed voor de botten.

Eieren
Kleine proteïne bommen vol vitaminen. Daarnaast zorgt het eiwit ervoor dat je sneller volzit en dus minder kans hebt op eetbuien.

Noten
Zorgen voor spieropbouw en helpen tegen een knagend hongergevoel. Dit komt door de onverzadigde vetten, die ook je cholesterol nog eens doen dalen. Een handje noten geeft bovendien veel vitaminen, zoals A en B en de nodige vezels.    

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

hallo...... een super uitleg,waar heel veel mensen wat aan hebben. Al het bovengenoemde houdt mij ook nog steeds in vorm, alleen groei ik wel door melk producten.dus juist ervan aankom. Ik moet er wel bij opmerken dat ik door omstandigheden, en na verschillende operaties, een zeer lang tijd rolstoeler was, en nog steeds (en nooit meer) optimaal zal kunnen bewegen.na ruim 25jr topsport gedaan te hebben. Verder ben ik het 100% met al het boven genoemde eens, en hoop met mij vele anderen. Het verandert namelijk je hele stofwisseling, spieropbouw, concentratie vermogen,conditie, en je hele levensstijl daardoor. Een warme groet ALLAN

ALLAN, 16 februari 2010
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?