De boodschappenlijst van Leontien

De boodschappenlijst van Leontien

Dieetgoeroe Sonja Bakker had voor haar magazine een vraaggesprek met Leontien over haar boodschappenlijstje en eetpatroon. Lees hier het complete interview.

Zo te zien ben jij een behoorlijke snoeper?
“Klopt. Ik ben een ontzettende zoetekauw. Maar wel met beleid. Ik heb mezelf aangeleerd dat ik doordeweeks alleen verantwoorde tussendoortjes eet, zoals ontbijtkoek en eierkoeken, maar in het weekend is het voor mij ook echt weekend. Dan neem ik lekker een stuk appelkruimeltaart bij de koffie of een paar marsjes of snickertjes. Maar met name door de week eet ik heel verantwoord, veel groene en fruit. Ik zorg dat ik alles binnen krijg, gezonde vetten, koolhydraten, eiwitten. Ik heb er niet voor geleerd maar door mijn sportachtergrond weet ik wel heel veel van eten. En ik sport iedere dag nog heel intensief, hardlopen, cardio, crosstrainen, eigenlijk van alles. Je zou mij het sportievere zusje van Sonja kunnen noemen, maar dan in de brunette uitvoering, haha.’

Koop jij, ondanks je verslaving aan zoet, bewust zoveel mogelijk ‘slanke producten’ in de supermarkt?
“Ja, dat is wel een van mijn trucs om op gewicht te blijven. Ik eet wel chips maar dan kies ik de variant die in de oven gebakken is, die bevatten veel minder calorieën. Of ik neem een Japanse mix. En zo doe ik dat eigenlijk met alles. Als ik pasta eet met kaassaus dan kies ik een light variant en als ik een keer gebakken aardappeltjes eet, dan doe ik dat met tomatenketchup in plaats van mayonaise. Het zijn allemaal kleine dingetjes, maar bij elkaar opgeteld scheelt het een hoop.”

Ben jij ook een keukenprinses die iedere dag achter het fornuis staat?
“Nee, om eerlijk gezegd heb ik een bloedhekel aan koken. Ik doe het wel, maar liever eet ik bij mijn schoonmoeder die gelukkig dichtbij woont. Als Michael (Zijlaard, JM) en ik een drukke dag hebben gehad  met bijvoorbeeld sponsorbesprekingen voor de Leontiens Ladies Ride of de hele dag op pad zijn geweest voor de promotie van mijn boek, dan schuiven we bij haar aan. Gemiddeld wel drie keer per week, en ze kookt ook nog eens veel beter dan ik zelf, haha.”

Ben je nog wel eens bang dat je terug valt in de eetstoornis anorexia, die je hebt gehad?
“Nee, zo lang ik bij mijn vent blijf, loop ik geen risico, want Michael houdt hij me altijd heel goed in de gaten. Als ik weer eens een maffe periode zou hebben, dan treedt hij meteen op: ‘Ties, dat is mijn bijnaam, je gaat nu beter voor jezelf zorgen, of er wordt niet meer gesport.’ Tegelijkertijd houd ik hem ook in de gaten, namelijk dat hij niet teveel eet. Gisteravond aten we andijviestamppot met spekjes en een gehaktbal bij zijn moeder en dan blijft het niet bij een gehaktbal. En als hij dan ’s avonds door gaat met snoepen, dan grijp ik op mijn beurt ook in. Anders wordt hij moddervet.”

Waarvoor hol jij naar de winkel als je het niet in huis hebt?
“Wc papier en koffie.”

En wat zullen we absoluut niet meer aantreffen in jouw boodschappentas?
“Ik ben intussen genezen van de cola en de frisdranken. Omdat ik zo bewust mogelijk probeer te eten, zijn dat dingen die ik alleen nog voor visite in huis haal. Je kan dan ook light varianten kopen die kunstmatig gezoet zijn, maar daar moet je volgens mij ook niet te veel van binnen krijgen. Zelf drink ik alleen nog Bar le Duc met een smaakje.”

Merk je dat mensen met verhoogde belangstelling in jouw boodschappenkar loeren om te zien wat Leontien van Moorsel zoal in huis haalt?
“Ja, haha, maar dat doe ik zelf ook bij andere mensen. Soms zie ik wel eens een moeder met kinderen in de supermarkt en dan liggen er alleen maar vette happen in die kar. Ja, ik vind het niet zo heel gek dat jullie wat steviger zijn, denk ik dan!”

 

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hoi Leotien, Wel fijn met z1n schoonmoeder die zo heerlijk voor jullie kookt en toch gezond! Sporten is gezond maar verantwoord eten is ook een sport Groetjes Kitty

kittyspninning@gmail.com, 11 mei 2009
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?