Bianca is nog net op tijd voor Amsterdam

Bianca is nog net op tijd voor Amsterdam

Eigenlijk was er geen weg meer terug, dat besefte Bianca Retra ook wel vorige week. Haar vriendin Anoushka had haar net verteld dat ze via MoBike twee fietsen had besteld voor de Ladies Ride. Daar kon ze haar natuurlijk niet mee laten zitten, en dus kwam vanmorgen, om vier minuten voor acht haar aanmelding voor Amsterdam nog binnen.

 

Het was vanmorgen op het nippertje, want enkele minuten later ging het automatisch registratiesysteem voor de Ladies Ride ‘op slot’. “Je weet wel hoe dat gaat: je praat wat met elkaar, de een doet een voorstel, de ander vindt het prima en vervolgens vergeet je actie te ondernemen”, vertelt Bianca, een 42-jarige moeder van twee kinderen.
“Vorige week hadden we al besloten dat we samen zouden gaan fietsen. Anoushka reed de Ladies Ride vorig jaar ook en had een geweldige dag beleefd. ‘Moet je ook aan meedoen, joh. Ik heb al twee fietsen gereserveerd’, kreeg ik toen te horen. Tja, wat doe je dan? Niet weigeren, hè, haha.”

Ze is meer wandelaar dan peddelaar. Al vijf jaar stiefelt ze de kilometers weg in de Dam tot Dam Loop, een wandeltocht tussen Amsterdam en Zaandam. “In die route zit ook een stukje Amsterdam: de Jordaan, het Oosterpark, dat soort dingen. Door nu op de fiets te stappen kom ik ook nog eens langs andere plekjes. Lijkt me leuk”, aldus Bianca die de lange afstand zal fietsen. “Ik heb weliswaar niet speciaal geoefend, maar ik verwacht niet dat het me problemen zal opleveren. Trouwens, je hebt de hele dat de tijd, en volgens mij draait het meer om de gezelligheid. Nee hoor, ik ga lekker sfeer proeven zondag!”

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?