Saar is érg rap aan de streep

Saar is érg rap aan de streep

Weer of geen weer, er zijn altijd sportievelingen die sneller rijden dan het geluid, ook op hun fiets. De laatste deelneemsters hadden vanmiddag hun gat nog niet gelicht, of de eerste liet haar gezicht alweer zien op het Stadionplein. “Volgende keer doe ik het wat rustiger aan en dan neem ik ook m’n moeder mee. Is wel zo gezellig”, meent Saar Scholtes.

 

“Uh..eh…waar is de finish precies? Ben ik al aan het einde van de tocht? En is er nog iets van een prijsuitreiking of zo, want ik denk dat ik de eerste rijdster ben van de snelle groep…” Saar Scholtes mag dan doorweekt zijn na een goed uurtje fietsen, ze wekt absoluut niet de indruk dat ze erg heeft geleden in de oorlog die Pluvius vandaag uitvecht met het fietsvolk dat aan Leontien Ladies Ride meedoet.

“Ik ben al twee keer om het Olympisch stadion gereden, maar ik zie niets.” Saar, in september wordt ze 27, is een en al verbazing. Eigenlijk is ze gewoon te hard gegaan en is op het eindpunt nog niet iedereen in gereedheid. De twee speakers van dienst zijn nog druk bezig geweest met hun stemtest op het moment dat de Amsterdamse is langs geracet. De korte uitleg die ze krijgt, maakt een hoop duidelijk voor de debutante. De Ladies Ride biedt snelle vrouwen de kans hun tocht in een straf tempo af te leggen, maar het is geen wedstrijd. Prijzen? Ja, voor de leukst verklede deelneemster, en dat soort aardigheidjes, verder niets. Het draait om gezelligheid. Saar vindt het prima: “Ik wilde gewoon snel terug zijn in dit weer. Met regen heb ik geen problemen. Sterker nog: ik heb wel genoten, al was het onderweg veel aarde en zand naar binnen werken. Dat zat in het voortdurend opspattende water.”

De racefiets is een hobby die ze pas kortgeleden heeft ontdekt. Twee weken geleden reed ze de toerversie van de Amstel Gold Race. Misschien dat daarom de Ladies Ride haar zo makkelijk is afgegaan. Niettemin heeft ze er een zeer voldaan gevoel aan overgehouden. “Ik ben benieuwd of er veel de eindstreep halen, want het was erg pittig langs het kanaal, met die tegenwind. En ik heb veel mensen gezien die een lekke band hadden.”

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Eigenlijk heel erg Saartje! Gefeliciteerd!

Patrijs, 05 mei 2010

Saartje!!! Je bent een topper!

Suus, 03 mei 2010
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?