Van de regen in de bezemwagen...

Van de regen in de bezemwagen...

Tot de bikkels die vandaag Amsterdam en omstreken hebben verkend, behoorde ook een kwartet enthousiaste schaatssters. Van Marianne Timmer wist Leontien al langer dat die het leuk vond om mee te fietsen, maar in het kielzog van de drievoudig Olympisch kampioene verschenen nog vier aansprekende glijwondertjes van het ijs.

 

Een indrukwekkende eerste startrij in het Olympisch stadion. Wel een beetje te vergelijken met de finale van een 100 meter sprint op de atletiekbaan. Annette Gerritsen, Margot Boer, Ireen Wüst, Marianne Timmer, Jorien Voorhuis, Leontien van Moorsel en niet te vergeten Eric Terpstra, de moeder aller sportsters in Nederland. Ze gaven allemaal acte de presence bij de eerste Leontien Ladies Ride, net als Q-Music-dj Ruud de Wild die samen met Terpstra het startschot loste.

“Hartstikke leuk dat ze zich niet hebben bedacht, toen ze vanmorgen uit het raam keken. Van dit weer word je natuurlijk niet vrolijk, en zeker een topsportster niet. Die moet al vaak genoeg gaan trainen op onzalige momenten of bij weersomstandigheden die anderen aanmoedigen weer onder de wol te kruipen”, zegt Leontien.

Zoals het echte schaatscoryfeeën betaamt, kozen die voor de lange afstand. Dat liep lekker, totdat de gouden koningin van de 1500 meter in Vancouver, Ireen Wüst, door een lekke band werd verrast. Nee, niet een keer, maar binnen korte tijd hoorde de Brabantse tot drie keer toe de lucht uit een van banden ontsnappen. Om het noodlot niet verder te tarten, hebben de schaatssters daarna de assistentie van de bezemwagen ingeroepen…

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?