Al tranen in het Olympisch stadion

Al tranen in het Olympisch stadion

‘Ja’, zei Miranda van der Meulen zonder na te denken, toen Ingrid Fleur onlangs met de suggestie kwam om aan Leontien Ladies Ride mee te doen. Niet dat een van beiden er ooit van had gehoord, maar soms moet je nieuwe dingen proberen. Miranda: “Ik ben helemaal geen fietser, maar het leek me gewoon leuk. En na vandaag kan ik alleen maar zeggen: het is geweldig!”

 

Mooi plaatje, aan de rand van de grasmat in het sportieve ‘heiligdom’ van de hoofdstad: het Olympisch stadion. Ingrid Fleur en Miranda van der Meulen hebben hun fiets nauwelijks op de standaard gezet of ze vliegen elkaar in de armen. “We zijn er”, roept de een. “Ja, we hebben het gehaald!”, zo reageert de ander. “Wat hebben we genoten zeg!”

Het komt uit de grond van haar hart. “De organisatie is perfect, de route ongelooflijk goed aangegeven en zo afwisselend. Nooit geweten dat het zo mooi is in Amsterdam en omgeving. En dat terwijl we niet eens zo heel ver hier vandaan komen…”

Het duo woont in Assendelft. Ingrid (47) omschrijft zichzelf als een verwoede fietsster die aan van alles meedoet. Ze heeft al de Ronde van Noord-Holland op haar naam staan, en ook verschillende tochten die de ANWB in de aanbieding heeft.  “Maar nergens krijg je zoveel dingetjes: een goody bag, broodjes, een flesje drinken en hier in de Expo Area is ook van alles verkrijgbaar. En dan dat stadion, hè, van waaruit we mochten wegrijden…” Ingrid wendt zich tot haar maatje. “Sprongen bij jou ook niet de tranen in je ogen, toen we vanmorgen deze plek achter ons lieten? Die hele atletiekbaan stond vol met wachtende vrouwen. Ik vond het een heel bijzonder moment.”

Miranda (43) kan niet anders dan beamen. “Bovendien zijn we onderweg Leontien voorbij gefietst. Wat wil je nog meer?” “Heel weinig!’’, antwoordt Ingrid ogenblikkelijk. “Ja, misschien wat beter weer. Dan kun je echt overal even een rustpauze inlassen en genieten van wat er allemaal is te zien.”

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Even een na bericht Gina en Janny staan op de foto bij trappen om warm te blijven hartstikke leuk Groeten Christina

christina cornelisse, 05 mei 2010

helemaal mee eens. Ik was er met Gina Jannie en Petra wij spelen volleybal en hoorden van deze fantastisch georganiseerde lady's ride echt een pluim hiervoor het erbarmelijke weer heeft ons de pickniks onderweg ontnomen maar niet het genot we hebben al zo gelachen voor wij er waren we wilden met de connexionn boot vanuit Velsen, maar die ging pas om half tien twee dames waren ons voor geweest die kwamen terug met de pont met deze mededeling dus op naar station Beverwijk eer wij die fietsen boven op het station hadden en in de trein konden stappen waarbij de conducteur al floot voor Janny er in was wat een gil ontlokte nou proesten natuurlijk de lachbuien waren heerlijk en dan door Amsterdam naar het olympisch stadion geweldig Dam Vijzelstraat Apollolaan met zijn gigantische huizen schitterend en dan in het feestgedruis van Leotiens Lady's ride aankomen. Spulletjes ophalen en dan kan de start beginnen met de blije stemmen van Leontien en Erica en Ruud kwartier later gingen we de hozende regen in op pad maar het was geweldig gwoon doorgaan onderweg heerlijk een sandwich en een flesje drinken het was een gezellig punt van samen komst en vertrek en zo gingen wij door het Amsterdamse bos op naar het stadion blij dat wij er waren wij zijn wel 5 min. later doorgegaan richting centraal en in de trein namen wij onze welverdiende borrel de Port en het glaasje jagermeister ging er goed in en met blozende wangen kwamen we in Beverwijk aan waar wij bij Gina thuis de verhalen konden vertellen waarna wij nog heerlijk bij de thai hebben gegeten. groetjes namens mijn fiets en volleybal vriendinnen. Christina

christina cornelisse, 05 mei 2010
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?