Doe 100 Hindu Squats in 5 minuten

Doe 100 Hindu Squats in 5 minuten

Deze korte workout is zwaar maar supereffectief. Even op de tanden bijten dus en doen!

Een keer geen tijd om te bewegen? Met de Hindu Squat is dit geen excuus meer. De Hindu Squat is een oefening waarbij je op en neer door de knieën gaat met een rechte rug. Je houdt jezelf in balans met je armen en let goed op je ademhaling. Bij de neerwaartse beweging lift je je hielen. Bekijk het filmpje voor de correctie uitvoering:Balans, stevige billen en uithoudingsvermogen
Deze oefening verstevigt in korte tijd de billen, dijen, kuiten borst, onderrug en je longen. Als je de Hindu Squat op juiste wijze uitvoert, kan het je knieën aanzienlijk versterken. Je balans zal verbeteren. En ook je conditie kun je met deze work out een boost geven. Adem uit als je neerwaarts gaat en adem in bij de opwaartse beweging. Houd in geen geval je adem in. Door goed op je ademhaling te letten en in een gelijkmatig ritme te bewegen, haal je meer uit de oefening.

Maximaal effect

Door de squats in hoog tempo te doen, maximaliseer je het effect. Dat betekent dat je zoveel mogelijk squats doet in 5 minuten. Het liefst aan één stuk door. Dit kan te zwaar zijn als je net begint. Ga jezelf in geen geval forceren. Begin bijvoorbeeld met 15 seconden rust te nemen na elke 15 squats. Het ultieme doel is 100 squats of meer in 5 minuten. Dit vergt behoorlijk wat training, want het is een zware oefening. Laat je echter niet ontmoedigen. Blijf doorknokken ook al is het zwaar. Des te groter is de voldoening en kick als je je doel haalt.

Tip: Wil je ook een strakke buik? Probeer de Strakke Buikspieren Workout van Jesse van der Velde !

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Ik doe al een tijdje hindou squats, en 100 op 5 minuten is geen enkel probleem. Ik vind het een goeie oefening. Vroeger kon ik er 250 aan één stuk, maar nu moet ik opnieuw opbouwen. Alleen,... dat evenwicht! Ik heb namelijk holvoeten, en heb altijd al een probleem gehad met evenwicht. Ik leg een plankje van +/- 2cm dik onder mijn hielen. Is het effect dan hetzelfde?

bruno , 06 november 2011

Als je spierpijn krijgt, betekent het in elk geval dat je je spieren flink hebt gebruikt en dus werkt aan spieropbouw. Wel goed laten herstellen daarna. Of het even effectief is, is een goede vraag. Met een korte oefening bouw je niet aan uithoudingsvermogen bijvoorbeeld, dat bereik je weer wel als je een langere training doet.

Redactie Leontien.nl, 28 mei 2010

op dag 2 kan ik de trap bijna niet meer op, toch een beetje te hard van stapel gelopen?

esther, 27 mei 2010

Jemig, dit werkt inderdaad. Gisteren voorzichtig begonnen met 4 x 15 squats, vandaag spierpijn als na een uur workout. Maar is evenveel spierpijn hetzelfde als even effectief? Daar ben ik benieuwd naar. En zijn er nog soortgelijke oefeningen voor het bovenlichaam?

esther, 26 mei 2010
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?