Zwolle is een zegen, ondanks wat regen

Zwolle is een zegen, ondanks wat regen

Na de Regen Ride van Amsterdam is Zwolle weer een echte Ladies Ride geworden. Met feestende vrouwen, zingende girls en alleen maar lachende gezichten. Natuurlijk, ook nu is er weer flink wat water uit de hemelsluizen gesijpeld, maar werkelijk geen mens die zich daar iets van heeft aangetrokken.

"Ik val misschien een beetje in herhaling als ik zeg dat ik niemand heb horen klagen. Integendeel, juist dat weer maakt al die vrouwen nog positiever dan ze al zijn", reageert Leontien aan het einde van een lange, plezierige dag in het Overijsselse. 

‘Ladies Ride, kom dames stap maar op
Ladies Ride
Met Leontien op kop
Ladies Ride, Ladies Ride, doe mee met de Ladies Ride…’

Zwolle ontwaakt nog, maar rond en op het Rodetorenplein lijkt er nu al een feest tot een hoogtepunt te komen. Het is amper half negen ’s morgens. Vrouwfietsend Nederland maakt zich gereed voor de tweede Ladies Ride van het seizoen. Ze zijn afkomstig uit de provincie, ze arriveren per trein, met auto’s en in touringcars, en ze hebben allemaal een ding gemeen: ze komen vooral voor de gezelligheid.
Terwijl het refrein van huisartiest Irvine onophoudelijk door de speakers galt, verandert het stille centrum van de Hanzestad in hoog tempo in een kloppend hart waar de lol regeert. Donkere wolken dreigen elk moment neer te storten op de Expo Area; niemand die zich eraan stoort of het zelfs maar in de gaten heeft. “Weerberichten? Die zeggen toch niets. En wat nou regen? Wij zijn toch niet van suiker?”, merkt een dametje van respectabele leeftijd op. “Ik heb al maanden uitgekeken naar deze dag. Fietsen door en om Zwolle heen, je weet niet wat voor ’n belevenis dat is. Ik krijg er in elk geval niet genoeg van.”
Ze staat niet alleen in haar mening. Sterker nog: wie een vrouw wil vinden in de bontgekleurde meute die haar humeur laat bederven door KNMI-profetie van de koude grond, moet vandaag niet in Zwolle zijn. “We gaan ervoor, meiden”, roept Leontien dan ook uit volle borst rond de klok van kwart over tien, wanneer traditiegetrouw het startpistool voor de eerste keer knalt. Daarmee komt een slang van supergezellig vrouwvolk in beweging die in rap tempo uitwaaiert in het oogverblindende decor van Overijssel.

En het mooie is: het blijft héél lang gewoon droog. Voorspellingen van de kenners die meenden te weten dat er een nieuwe zondvloed over Twente zou trekken, kunnen de prullenbak in. Het wordt half twaalf, twaalf uur, een uur, half twee. Pleisterplaats Dalfsen swingt de pan uit, niet in de laatste plaats vanwege de Zumba-clinics die talloze vrouwen verleiden de fiets even wat langer te parkeren om de heupen te laten wiegen. Maar ook de prima verzorgde lunch vult de energievoorraad weer aan.
Rond een uur of kwart voor twee begint jammer genoeg de dans der regendruppels. Eerst een milde sluier, maar na verloop van tijd gutst het van het water op de wegen, weiland en in de bossen.  ‘Jammer dan’, hoort Leontien onderweg met de regelmaat van de klok. ‘Ons hoor je niet zeuren, want de eerste twintig kilometer is er niets gevallen. Dat hebben we toch al mooi kunnen meepakken.’

“Heerlijk, hè, als je al die meiden zo positief hoort praten”, zegt de naamgeefster van de Ladies Ride. Ze heeft op haar gemak gereden, en dus ook de nodige nattigheid om haar oren gekregen. “Steeds weer sta ik paf van de instelling. Regen maakt fietsen altijd minder plezierig, en in dit soort omstandigheden kun je gewoon wachten op klagende mensen. Op een of andere manier gebeurt het hier echter niet. En wanneer er iemand ergens wat van vindt, wil men ook gelijk meedenken. Het is opbouwende kritiek, altijd opmerkingen waarmee we iets kunnen.”
Als de gestaag neervallende regendruppels arriveren in de loop van de middag de duizenden vrouwen. Sommigen zien er vermoeid, soms zelfs afgedraaid uit, anderen stralen nog van top tot teen. De finishstraat voelt echter aan als een warm bad. Daar ligt de eindstreep, daar is weer de bevestiging dat een dagje in het zadel, omringd door allemaal gezellige gelijkgestemden, weer een ander, nieuw mens van je maakt.
En daarom….daarom zal Leontien Ladies Ride nog wel even doorgaan.

 

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wij waren het die de Zumba clinics verzorgden, volgend jaar gaan we dat niet doen. In plaats daarvan gaan we met zoveel mogelijk deelneemsters van BBB / Zumba Fitness Zwolle mee fietsen!! We hebben er zin in!

Sandy, 05 oktober 2010

Het was weer een supertocht ondanks de regen we deden voor de derde keer mee .het enige minpuntje is inderdaad zoals er al eerder werd gezegd het verkeers beleid in zwolle .en de groep van de 65 km moet eigenlijk als eerste kunnen starten.anders is de tijd van aankomst erg laat en is het meeste feestgedruis al afgelopen gr henny

henny yska , 10 juni 2010

LLR voor de 2e keer gedaan. Ik vind het erg lastig om uit de stad te komen, misschien als er begeleiding bij staat dat dit anders opgelost kan worden. Veel mensen gaan hun eigen gang, en soms kan dat voor zeer gevaarlijke situaties leiden. Het kan ook handig zijn om de route van 65 eerder te laten beginnen. Bij binnen komst vond ik het erg jammer dat het door de regen misschien niet zo uitgebreid was. Ik kreeg het gevoel van, dan u wel voor het mee doen en tot volgend jaar. Misschien een drankje achteraf dat dat wel erg leuk is. Voor de rest was het echt goed, en zal ik volgend jaar in de snelle groep srarten.

Yvette, 09 juni 2010

al diverse keren meegedaan met LLR en alle lof voor de gehele organisatie,maar wat wij als 65 km. rijders graag zouden zien is een eerdere start,dan de 35 km. rijdsters.Is dit mogelijk?

Renate, 09 juni 2010

Ik heb dit jaar eerder mee gedaan aan LLR in het (zeer natte) Amsterdam en helaas ook weer regen. Maar ik was erg blij dat het niet weer de hele dag heeft geregend zoals de voorspellingen deden geloven. We hebben zelfs nog in Tshirt gereden en dat was erg lekker. De dames lekker picknickend om ons heen, was echt erg leuk om te zien. Zwolle was ook weer erg mooi, alleen op de dijk zaten we er allebei helemaal doorheen dankzij de slagregen. Ik ga met de ploeg van Amsterdam ook naar Den Bosch en 3 x is scheepsrecht zeggen zij hier aan de kust dus dan wordt het echt mooi weer en dit keer de HELE rit. Groetjes van 2 roze lady's..

patricia en Monique, 08 juni 2010

wij hebben voor de derde keer gefietst, alle lof voor de organisatie.Wat wij missen bij aankomst, een kleine blijk van dat we hem gefietst hebben. De eerste keer kregen we een roos, we willen wel en paar euro meer betalen, maar dan heb je het gevoel het is volbracht. Maar verder voor de organisatie alle lof. Volgend jaar zijn we er weer. Groeten boukje

boukje, 08 juni 2010

we, mijn zussen en ik, hebben een gezellige LLR gehad, ondanks alle regen vanaf dalfsen. volgend jaar doen we zeker weer mee. wel misten ook wij de verkeersregelaars in zwolle, voor een goede en veilige doorstroming. misschien is het ook een idee om de route een in tegengestelde richting te rijden, aangezien we op de dijk van dalfsen naar zwolle altijd tegenwind hebben. verder hebben we ondanks de regen en wind een leuke dag gehad.

gerdien de jong, 08 juni 2010

Lediesride was super ik heb voot de 1e keer mee gefietst en het is voor herhaling vatbaar groetjes jose uit dedemsvaart

jose kuipers, 08 juni 2010

Heb voor de 2de keer meegefietst en het was weer erg gezellig. Wat ik heb gemist waren de verkeersregelaars die bij de oversteek van grotere wegen zorgen voor een goede doorstroming van al die fietsende dames en tevens voor de veiligheid van alle verkeersdeelnemers. Ik kan me ook aansluiten bij vorige reacties dat er weinig sanitaire voorzieningen waren.

Dikkie, 08 juni 2010

Het was weer een gezellige tocht in Zwolle.Heb nu voor de 3e keer meegedaan.We hebben Den Bosch, Amsterdam en Zwolle nu dan gehad.Alleen vind ik het jammer dat er weinig wc's op de route zijn.In Dalfsen heb ik zeker 20 minuten moeten wachten voordat de wc vrij was. ( jammer als er echte nood is of als je het moeilijk kan ophouden )Misschien is het een idee om op de route wat gehuurde wc's neer te zetten.Daar hadden de andere vrouwen in de rij het ook over.

sylvia, 08 juni 2010

Het was weer erg leuk, ondanks de regen en dat we een bordje hadden gemist.Hierdoor hebben we 6 km extra gefietst.... Kleine kanttekening: Ik vind het alleen niet handig dat je je t-shit en rugzakje van te voren op moet halen i.v.m racefiets. Miscchien iets van kluisje verhuur of later ophalen.

Mirjam Kanis, 07 juni 2010

Een geweldige dag met een van mijn zussen. Jammer van de regen en de wind , maar geen reden om niet verder te gaan.Wij misten wel de bordjes van 40-50 en 60 km. Verder was het weer klasse, organisatie een welverdiende 10! Siepie

Siepie Niessen, 05 juni 2010

Weer een super gezellig dag gehad. Dit jaar voor de eerste keer samen met mijn dochter van 7 de Ladies Ride gefietst. Super ervaring om dat samen met je dochter te kunnen doen. Ben erg trots op mijn meid ze heeft het goed volgehouden

Rita , 03 juni 2010

Voor de 2e keer mee gedaan met de LLR. Weer een superdag gehad ondanks de regen!! Kan er volgend jaar evt een andere route gereden worden? Richting Hattem is het ook mooi fietsen! Groeten vanuit Friesland!

Silvia , 02 juni 2010

1ste keer LLR meegedaan. Wat een feest. s'Ochtends om half 8 verzamelen met koffie en krentebollen, daarna naar Zwolle gegaan. 3 vriendinnen deden mee op de snelle fiets, Nathalie en ik op onze moederfietsen incl. kinderzitjes. Wij hebben het rustig aan gedaan en af en toe vreselijk gelachen, vooral op die vreselijke dijk, met wind en regen tegen in onze roze teletubbiepakken........... Leontien volgend jaar zijn we er weer bij hoor, maar kan de route dan andersom gereden worden? Met misschien een leuke koffiestop op de dijk? Tot dan.

Nancy Driessen, 02 juni 2010

Voor de eerste keer mee gedaan met de LLR. Naast natuurlijk fietsen voor het goede doel en de gezelligheid heb ik ook mijn persoonlijk doel gehaald. Met mijn (aangepaste) feetz heb ik de route van 35 Km gereden. Naar Dalfsen lekker gefietst, en inderdaad na Dalfsen heel veel regen en fors tegenwind. Het heeft mij niet kunnen stoppen en ook ik kwam in Zwolle aan. Bij het binnen rijden van Zwolle reed Leontien mij op de hielen en hebben we nog een praatje gemaakt. Mijn dag was al goed maar toen helemaal, dat snappen jullie vast wel! Dat mijn finish is uitgezonden op RTVoost was de slagroom op de taart! Ik heb een fantastische dag gehad, en het is zeker voor herhaling vatbaar. Super gewoon!!!!!

Francine Osseweijer, 01 juni 2010

Na 3x Den Bosch en 1x Rotterdam nu ook Zwolle, we waren zaterdag al aangekomen want ik met mijn vriendin en ik komen uit Zevenbergen (N.Br) dus dat kon niet op 1dag en we zijn lekker pas maandag terug gegaan. Wat een prachtige route en wat was het mooi weer (tot half 2) maar ja we zijn van een beetje regen niet bang, dit was trouwens pas de eerste keer dat ik 'n LLR in de regen heb gefietst! weer en geweldige dag en nu weer op naar Den Bosch.

Lia Kooijman, 31 mei 2010

Ik heb al eens in 's Hertogenbosch en Rotterdam gefiets met de LLR en nu in Zwolle. Een mooie route, gezelligheid ten top en ach dat beetje regen (er valt meer naast als op me) we smelten er niet van. Veel gelach, vrolijke gezichten en nauwelijks gemopper. LLR 2011?? Zeker weten. Misschien zelfs nog wel in september in 's Hertogenbosch.

Trudi, 31 mei 2010

Ook wij hebben voor de eerste keer meegedaan met de LLR en we vonden het in een woord geweldig. Toen we 's morgens vroeg aan kwamen in Zwolle moesten we eerst ff door de alcoholcontrole van de politie. Dus de dag begon al met veel pret. Daarna de tocht van 65 km gereden. De boer zoekt Lady rustplaats vonden we erg leuk. Toen we in de huifkar wc stonden, hoorden we opeens een raar geluid en kiepte deze kar een beetje om, stond de wc kar scheef. Ook hier wat hielariteit. Na een prima lunch in Ommen kwam de regen. Maar ook dit hebben we doorstaan. Kortom een hele leuke dag gehad, heel goed georganiseerd. echt top. Volgend jaar doen we zeker weer mee.

Miriam, 31 mei 2010

Voor de eerste keer meegedaan. Op de racefiets, 65 km en het was een feestje! Prima georganiseerd, een hele mooie route, lekkere lunch en vooral veel leuke vrouwen onderweg. De regen was na een warme douche snel vergeten. Het enige minpuntje van mijn kant is dat de snelle groep op een gegeven moment op de route komt van de 35 km toerfietsers. Dit levert helaas dan wel eens gevaarlijke situaties op. Maar voor de rest, prima dagje en volgend jaar weer! O ja, dames uit Hengelo...... het was erg gezellig om met jullie het laatste stuk te fietsen. Bedankt!

Marianne, 31 mei 2010

Het was geweldig! We hebben met vier collega's de 65 km gefietst en ontzettend veel plezier gehad. Eén ding moet me wel van het hart. Het was jammer dat we voorafgaand aan de start de goodiebag op moesten halen. Wij waren op de racefiets en moesten 'm dus de hele dag meesjouwen. Niet handig! Misschien een idee om de volgende keer dat na afloop van de fietstocht te organiseren?

Karen, 31 mei 2010

Voor mij de 1e keer dat ik mee deed aan de leontien lady's ride, een geweldige ervaring...Ik vond het super geregeld en erg gezellig! Samen met een collega was ik van de partij namens ons werk zkhs de Isala klinieken. Jammer dat het op het einde ging regenen maar we werden leuk onthaald bij de finisch en dan vergeet je die nattigheid wel...

annemieke penninkhof, 31 mei 2010

ondanks dat ik nu ziek ben van de regen, was het wel een superdag (: &zoals ik hier ookal ergens las, misten we wel de nodige verkeersregelaars, ja ;d

anouk, 31 mei 2010

Na alle lady ride's meegemaakt te hebben moesten we ook naar Zwolle. Wel een eindje uit de buurt (+/- 125km) maar ook dit was weer een happening. Ook hier was alles weer perfect geregeld.Maar zoals met alles de weergoden laten zich niet regelen.Wij waren vroeg gestart dus hebben wij maar een klein uurtje in de regen gefietst. eenaal aande finisch werd het al wat droger en eenmaal op het plein, naar ons verscond te hebben, was het weer een feest. Dalfsen heeft zich goed gepresenteerd en dat hoorde je onderweg van iedereen. Op naar volgend aar.

Hannie en Elly, 31 mei 2010

Wij hebben al vele LLR meegereden. Amsterdam was nat en in Zwolle hebben wij in twee uur tijd de nattigheid over ons heen gekregen van een hele dag Amsterdam maar drie maal is scheepsrecht: we gaan ook voor Rotterdam. Misschien nog even een kleine kantekening: wij misten hier en daar de verkeersregelaars voor de rest hebben wij ons prima vermaakt. Bedankt jullie allen !!!

violet, 31 mei 2010

Hoe is het toch mogelijk dat we zo genoten hebben van de tocht met zulke regenbuien, normaal zou je de smoor in hebben gehad maar gisteren was het een super dag!!Met schoonzus en nicht heel veel lol gehad, vooral bij de boeren, hebben nog geprobeerd mijn nichtje te koppelen.Goede organisatie, prachtige omgeving en wat een mooi gezicht, zo'n sliert roze vrouwen in het landschap. Volgend jaar doen we zeker weer mee!!

Petra hoek, 31 mei 2010

Heb me weer prima vermaakt, volgend jaar ga ik met mijn dochter van 6. Weet iemand de site waar je alle finishfoto's kunt bekijken?? Ik hoor het graag.

Ellen, 31 mei 2010

Het was geweldig! En wat een organisatie....perfect! Inderdaad leuke stops onderweg, vooral die bij de boeren ;-). En de regen.....ach. De gezelligheid maakt een hoop goed. Kortom...wij gaan zeker weer mee doen. Groetjes Linda

Linda, 31 mei 2010

Het was de eerste keer dat ik de Leontiens Ladies Ride heb gereden maar wat een goed geoliede organisatie, onderweg leuke stops, spontane mensen langs de kant van de weg dan voel je toch geen regen meer. En Leontien die onderweg spontaan een praatje met je maakt. Super. Groetjes Marjon

Marjon, 31 mei 2010

Wat was dat gezellig zeg!! We hebben voor de 1e keer meegedaan, maar doen zeker volgend jaar ook weer mee. Wat een goede verzorging onderweg en wat leuk!! En de regen? Daar hebben we ons wel doorheen gekletst. In 1 woord: een superdag!!

josien, 31 mei 2010

Het was voor ons de eerste LLR, maar zeker niet de laatste!!! We hebben een super top dag gehad. We hebben voor het eerst een rit van 65 km gereden op de racefiets met z'n drieen, alhoewel... we waren natuurlijk met zijn allen en dat voelde supergoed. Het liep als een trein. We werden in de watten gelegd en ach tja de regendruppels hebben onze pret niet gedrukt!!! Leontien en de hele organisatie heel erg bedankt en tot de volgende keer!!!

Monique de Wit-Gout, 31 mei 2010

We zijn 3 jaar geleden begonnen met 2 familieleden, vorig jaar 9 en nu 12!!! We breiden steeds uit en voor het goede doel en veel plezier maken we er een gezellige vrouwendag van!!! We hadden wel een paar kleine puntjes waar jullie als organisatie misschien iets mee kunnen; Het was lastig om Zwolle uit te komen en we hebben erg veel "filegelopen". Bovendien was het HEEL ERG druk in Hoonhorst. Misschien is het een idee om de meerdere rustpunten te creeren?? De stop in Ommen was weer perfect!!! Veel succes met het organiseren van de volgende Rides! Groetjes Mieke

Mieke, 31 mei 2010

Het was super vandaag. Ondanks de tweede helft van de dag met veel regen en wind hebben we toch genoten. Wel zijn wij na de finish direkt door gereden naar ons hotel om droge kleren aan te trekken en zijn wij huiswaarts gegaan hopen dat volgend jaar het weer beter is. Maar wij doen volgend jaar beslist weer mee. bedankt voor de gezellige dag.

Annie, 30 mei 2010

SUPERRRR ondanks de laatste km flinke wind en regen. Wij hebben genoten, weer! waar kan ik mijn foto's delen??

monique , 30 mei 2010

Oh, wat een schitterende dag! Kan ik me al voor volgend jaar inschrijven? : )

Ilse, 30 mei 2010

Weer helemaal super om te fietsen. Gezellig met mijn vriendin Anja, en erg leuk dat de mannen samen met de kids ons stonden op te wachten helemaal top. Over 3 weken in Rotterdam samen met Anja en haar dochter Gina. Iedereen die op welke manier heeft geholpen om deze dag weer tot in de puntjes te verzorgen bedankt.

Sonja, 30 mei 2010

hello ladies! zit vaker op de fiets maar vandaag mijn eerste LLR mee mogen maken (de lange route) was erg blij met het mooie weer, had dit dagen in de gaten gehouden en baalde dat het zo'n sombere dag zou kunnen worden. Toen het eenmaal begon te plenzen kon het de pret echter niet meer drukken! ;-)) enorm naar mijn zin gehad! op naar rotterdam 20 juni

miek, 30 mei 2010

hoi hoi idd t was SUPERRR ondanks de regen hebben we vol op genoten vandaag, we hebben voor t eerst mee gedaan en volgend jaar zijn we weer van de partij groetjes, sandra, mienie en alie

sandra, 30 mei 2010

SUPER!!! M'n eerste 65 km op de racefiets en ik heb alleen maar gefietst met een glimlach van oor tot oor :) De laatste paar kilometers wel een nat pak gehaald maar dat mocht de pret niet drukken, in de auto terug naar huis was het lekker warm ;-) Volgend jaar weer, en wie weet nog wel in september...

Evelien, 30 mei 2010

super, super, super. Deed voor de vierde keer mee en volgend jaar zeker weer. En het weer, ach we waren toch op de terugweg en de sfeer werd er zeker niet minder op.

marian heideveld, 30 mei 2010

Super gezellig gehad,en de coplimenten voor de organisatie die dit mogelijk heeft gemaakt.. Bea Selles Hasselt.

Bea Selles, 30 mei 2010

Het was super!Zo veel vrouwen op de fiets, geweldig. Jammer dat we de laatste 10km in de regen moesten doorbrengen, maar na een lekkere douche waren we weer mooi op tijd op het plein terug voor de afsluiting van deze top dag!

Ardie, 30 mei 2010

Het was weet helemaal in orde. Hebben weer veel gekregen. Deed voor de 2e keer mee, en volgend jaar ben ik er weer. Na een warme douche thuis ben ik alle regen vanaf Ommen weer vergeten.

Yvette, 30 mei 2010

ik vond de lady's ride vandaag super. Ik deed voor de eerste x mee maar volgend jaar doe ik zeker weer mee!! Ik heb genoten ondanks dat ik ziek ben. Maar voor het goede doel doe ik alles!! op naar volgend jaar :P groetjes

imke, 30 mei 2010
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?