Loeky & Tarja: Girls of the future

Loeky & Tarja: Girls of the future

Ze noemden zich de ‘jokers’ van de Ladies Ride in Zwolle. Waar de wereld roze kleurt – omdat de fietsende vrouwen zich graag aansluiten bij de huiskleur van Leontiens feest – dacht het duo Loeky en Tarja een voorschot op, zoals ze zelf zeiden, ‘de toekomst te nemen’. Een geslaagde poging, dachten we zo.

 

Zwolle zag roze, de rest van Nederland wordt langzamerhand bedolven onder een oranje laag lava van toeters, trainersjassen, opblaasbare duimen, hoeden en een ongeëvenaarde hoeveelheid andere snuisterijen. Eigenlijk om er gewoon gek van te worden.

“Nou, dat idee hebben we ook”, zeiden de 56-jarige Loeky Bosma en haar tien jaar jongere vriendin Tarja Goudeketting, net nadat ze hun goody bag hadden afgehaald en de Expo Area gingen verkennen. “Kom, dachten we, we moeten iets anders dan anders doen. In deze outfit voelen we ons de jokers van de Ladies Ride. Weg met het oranje, wij zijn de afgevaardigden van het nieuwe tijdperk.” Wat ze er precies mee bedoelden? Geen idee, maar het was wel ludiek en zeker apart.

“En niet te vergeten gezellig, zoals dit hele evenement is”, meldde de fit ogende Loeky. “Ja”, erkende ze, “dat ben ik ook hoor. Ik loop al twintig jaar hard, halve marathons en dat soort dingen.” Logisch dat het energieke duo voor de lange afstand van de Ladies Ride koos en naderhand nog power genoeg in de beentjes had om te swingen op het feestterrein...

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?