De pannenkoekenbaksters van Oostvoorne

De pannenkoekenbaksters van Oostvoorne

Alles voor OVV. Tja, wat moet je je daar nou bij voorstellen? Pia (59) en Aja (64) verschaffen graag opheldering, wanneer ze na een heerlijke lunch op rustpunt Dalfsen hun Ladies Ride vervolgen. Maak kennis met de pannenkoekenbaksters van Oostvoorne die voor een ritje door de Vechtstreek het pitje op de laagste stand zetten.

 

Ze kijken verbaasd van onder kanten hoofdkapjes vandaan. Of het lastig is, in vol ornaat door weer, wind en regen te fietsen? “Welnee man, daar zijn we aan gewend.” Hup, met een elegant sprongetje belanden ze op het zadel van hun fiets. “Normaal dragen we hier ook nog klompen bij, maar dat leek ons vandaag niet nodig..” En weg zijn de twee dames, op pad voor het tweede deel van hun Ladies Ride.

Pia van den Berg en Aja Stroeve zijn de beroemdste pannenkoekenbaksters van de Zuid-Hollandse eilanden. En mag daar iemand aan twijfelen, dan kunnen  ze die titel toch zeker voeren voor Oostvoorne. Geen mens daar is zo handig als de twee, als het gaat om van een soeplepel beslag de lekkerste pannenkoek te vervaardigen.
Al jaren bakken ze ze bruin, op allerlei gelegenheden. Op de lagere school waar hun kleinkinderen zitten, op braderieën, in verpleegtehuizen, op jaarmarkten. Het is dat ze Leontien Ladies Ride in Zwolle op tijd hebben ontdekt op de evenementenkalender, anders zouden ze ook deze dag weer de koekenpan hebben gehanteerd.

“Ja, het is een beetje uit de hand gelopen, deze hobby”, erkent Pia. “Oorspronkelijk bakten we pannenkoeken om de clubkas van OVV te spekken. Dat is de voetbalclub van Oostvoorne. Ja, de Oostvoornse Voetbal Vereniging, hahaha, hoe raad je 't? Die wilden we helpen, maar na verloop van tijd werd er steeds vaker een beroep op ons gedaan.” Aja vult aan: “We hebben geprobeerd onze pannenkoekactiviteiten af te bouwen, maar dat lukt niet. Het wordt eerder nóg drukker. Zo staan we komend weekeinde op de ‘Dag van de Bouw’, waar een aannemer ons heeft gestrikt. Een week later is de Jacoba van Beieren Dag in ons dorp. Dan keren we weer terug in de middeleeuwen en bakken wij onze pannenkoeken voor OVV.”

En het weekend erop, zondag 19 juni, dames? “Oh, is er dan opnieuw een Ladies Ride? In Rotterdam nog wel? Kunnen we ons nog opgeven? Het is wel erg leuk om te doen.”

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Dit zijn de twee leukste meiden van zuid -holland of misschien wel van heel nederland. Addis Akibeba glad lopel

addis akibeba, 08 januari 2011

en vergeet niet te vermelden, dat jullie zelfs in Geleen al jaren op verzoek bij de EdeA fietstocht bakken voor de deelnemers.

Geertje, 31 mei 2010
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?