Op de massagetafel bij boer Pieter

Op de massagetafel bij boer Pieter

Het leek brandweervrouw Dagmar niet zo’n goed idee helemaal uit de kleren te gaan, maar voor een korte, met veel zorg uitgevoerde massage van haar kuitspieren, was de Oegstgeestse best te porren. En dus belandde ze op een baal geperste stro, midden in een weiland, in de vaardige (?) handen van boer Pieter Koonstra. Huh??

 

Een kleine, uit witte partytenten opgetrokken nederzetting in een weiland: dat maakt je nieuwsgierig. De boeren en boerinnen van het Overijssels Agrarisch Jongeren Kontakt zijn niet van gisteren, laat dat duidelijk zijn. Met Leontien Ladies Ride in de buurt is het een koud kunstje een graantje mee te pikken, hebben ze gedacht.
‘Boer zoekt Lady’, is er langs het fietspad waar zo’n 4500 uitgelaten vrouwen passeren, te lezen. De variant op het waanzinnig populaire ‘Boer zoekt vrouw’ nodigt natuurlijk uit. De 39-jarige Pieter Koornstra – blond, lang krullend haar, goed gebekt en vrijgezel(lig) – legt uit: “Waarom zou je niet proberen zoveel vrouwen die hier langskomen te interesseren voor onze sector, het boerenbedrijf. Wij zijn trots op ons vak en willen die liefde graag delen met andere mensen. Maar hoe doe je dat?, was de vraag binnen onze vereniging OAJK.”

Door een extra, onverwachte rustplek in te richten. Met producten van de boerderij waarvan de vrouwen kunnen genieten. Kaas, melk, karnemelk. Er is zelfs de mogelijkheid een therapeutisch, met warm water gevuld bad te nemen, dat de jonge boeren ook gebruiken om ‘geblesseerde koeien’ weer ter been te helpen.
En wie de benen wil strekken, zakt onderuit op de bankstellen van stro, of meldt zich voor een weldadige massage. Dagmar heeft wel trek in een ‘kneedbeurt’, maar het verzoek van de gretige Pieter om zich even uit te kleden, beantwoordt ze met het opstropen van haar wielerbroek. “Ik vind m’n kuiten wel genoeg”, zegt ze lachend, terwijl ze op een geïmproviseerde massagetafel kruipt.
Of Pieter werkelijk de kneepjes van dit vak beheerst, is niet duidelijk. Dagmar en haar collega’s van verschillende brandweerkorpsen uit het Zuid-Hollandse kunnen het uitstapje naar de agrarische vakbroeders wel waarderen.

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Kan die boer Pieter wel masseren dan? Moet hij niet eerst een cursus volgen?

fietsertje, 26 augustus 2010

Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat de kans bestaat dat boer Pieter ook aanwezig is langs de route in 's Hertogenbosch...

Siors, 25 juli 2010

Kan boer Pieter weer langs komen?? Heb weer last van mn kuiten :-)

Dagmar, 14 juni 2010

Wat een verrassing die boeren en boerinnen.Enthousiast werden we binnen gehaald .Heerlijke kaas ,karnemelk, melk , komkommer en tomaatjes stonden op ons te wachten.Zelfs een verwarmd bad voor de voeten was aanwezig.Strobalen om op te rusten. Op de terugweg zagen we ze ook nog even in de regen waarbij we aangemoedigd werden om vooral door te gaan. Het was de moeite waard.

Siepie Niessen, 05 juni 2010

Nou Pieter heb je toppie gedaan...de laatste 25 km ging ze als de brandweer:-)

thea, 01 juni 2010
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?