Hollands Glorie in de Ladies Ride

Hollands Glorie in de Ladies Ride

Ze zagen er ook wel een beetje uit als verdwaalde Heidi’s, tussen al dat roze. Maar de boodschap die de mini-jurkjes van de onderwijzeressen Martine Miedema en Katja Brugmans vertelde, had een oer-Hollandse inslag. Met zulke juffies wilde Leontien best even op de foto!

 

Rood-wit-blauwe randjes, een beetje kant en hét symbool voor de buitenlanders om er een harmonieus geheel van te maken: de tulpen. Goed beschouwd fietsten er zondag weinig vrouwen rond die er zo Hollands uitzagen als Arnhemse Martine (25) en Katja (31) uit Duiven. Ze wilden opvallen. Dat is gelukt. En op een simpele, doeltreffende manier.
“We vinden fietsen leuk, we houden van Holland, en als die die twee dingen combineert, krijg je dit dus”, was de uitleg van Martine. Ze reden hun eerste Ladies Ride, direct de lange route die zo’n vijf uur (met pauzes) in beslag nam. De keuze voor Zwolle was een praktische: het dichtst in de buurt van Arnhem en Duiven.

“Het mooie is dat je met zoveel anderen onderweg bent en daardoor nauwelijks in de gaten hebt dat je best een eindje fietst’’, aldus Katja, die zonder regenkleding de hele afstand aflegde. “De laatste 25 kilometer zaten we in de regen. Dat werd op een gegeven moment best koud, maar toen we eenmaal de finishstreep in zicht hadden, was de nattigheid meteen verdwenen. Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij”, lieten de twee weten.

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?