Superschoenen corrigeren figuur en houding

Superschoenen corrigeren figuur en houding

Cellulitis, een slechte houding of last van knieën of voeten, de nieuwe generatie schoenen zou al deze problemen laten verdwijnen.

Het is een trend die ook in Nederland is doorgebroken: multifunctionele schoenen. De tijd waarin schoenen simpelweg bescherming boden tegen de harde ondergrond, is blijkbaar voorbij. Fabrikanten van de nieuwe generatie schoenen beweren dat consumenten op diverse manieren gebaat zijn bij het dragen van hun stappers. Zo zouden ze cellulitus verminderen, je houding verbeteren en zelfs de symptomen van artritis verlichten. Leontien licht een paar schoenen uit.

Anticellulitus: Reebok Eaysytone trainers
“Simply walk and let the balance pods under your foot do the rest”, aldus Reebok. Volgens Reebok trainen Easytones je billen en benen bij elke stap die je neemt. Dat komt door het de rubberen kussens onder de zool, die voor instabiliteit zorgen. De schoen is voorzien van rubberen kussens onder de zool, die voor instabiliteit zorgen. Om die instabiliteit te compenseren moeten je spieren harder werken.  Het gevolg: sterkere spieren en slankere benen.

Werken ze echt?
Wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van de schoenen ontbreekt tot nu toe. Vooralsnog is Professor Dr. Peter Hollander sceptisch over de effecten van Easytones. Hij heeft onderzoek gedaan naar de effectiviteit van de trilplaat die min of meer op hetzelfde principe is gebaseerd als Easytones. Uit zijn onderzoek bleek dat je beter een lange wandeling of fietstocht kunt maken dan op de trilplaat staan. Hij vertelde aan de website Shesports  dat hij vermoedt dat hetzelfde geldt voor de Easytone. Ook Amerikaanse bewegingsexperts zijn kritisch over het vermeende effect van de Reebokschoenen. Volgens hen kan geen enkele schoen ervoor zorgen dat je strakke billen krijgt en gespierde benen. Daar zul je toch wat meer voor moeten doen.

Betere houding, verlichting pijnklachten, anti-cellulitus: Fitflop
Sinds Oprah Winfrey in 2008 de Fitflops als summer must haves had bestempeld in haar talkshow, waren de sandalen niet aan te slepen in Amerika. Ook in Nederland zijn ze populair. De Fitflop zou met zijn Microwobbleboard technologie je spieren meer aan het werk zetten. Ook absorberen ze meer schokken en verminderen meer gewrichtsbelasting dan gewone sportschoenen. Door het ontwerp van de sandaal zouden je benen er ook mooier uit zien.

Werken ze echt?
Gebruikers laten laaiend enthousiaste reacties achter op websites over Fitflops. De reacties variëren van verlichting van rugklachten tot pijnloos de hele dag kunnen lopen. Een Engelse studie van de Salford University bevestigt de claim dat het Fitflopschoeisel meer schokken opvangt dan een normale gymschoen en de lichaamshouding verbetert. Door de populariteit van de sandaal komen er nu ook winterschoenen waar dezelfde technologie in de zool is verwerkt.

Afvallen: Shape ups van Skechers
Shape ups zijn technisch geavanceerde wandelschoenen, ontwikkeld om benen, billen en kuiten te trainen. Maar ook kunnen ze je houding en gezondheid verbeteren. Volgens makers absorberen de schoenen schokken. Door een goede rolbeweging bij het verplaatsen van je gewicht, rolt je voet naar voren en zet je af met je tenen. Hierdoor worden je billen en benen getraind.

Werken ze echt?
Onafhankelijk onderzoek naar de werkzaamheid van Skechers kon niet gevonden worden op het internet. Wel heeft de maker van de schoenen zelf (Skechers) twee studies gepubliceerd over de effecten van Shape ups. Uiteraard bevestigen deze onderzoeken de claims van de fabrikant. Reacties van gebruikers zijn over het algemeen ook positief. Direct na de eerste keer wandelen voelen ze dat hun spieren aan het werk zijn gezet. Een aantal deskundigen hebben grote twijfels over de schoen. Zo is blijvend afvallen volgens sommigen alleen mogelijk wanneer eetgewoontes worden doorbroken. Een schoen zou hier niet voor kunnen zorgen. 

Wel of niet kopen
In de categorie superschoen bestaan er nog veel meer varianten. Overweeg je om dit soort schoenen aan te schaffen? Laat je dan eerst goed informeren. Zoek ook uit of er onafhankelijk onderzoek is uitgevoerd naar de werkzaamheid van de schoenen. En verwacht niet kilo's af te vallen door te wandelen met superschoenen. Deskundigen zijn van mening dat sommige superschoenen wel degelijk ergonimische voordelen hebben. Maar voor gewichtsverlies zul je iets meer moeten doen dan op superschoenen te wandelen.

Trefwoorden van dit artikel: gadgets
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Ik loop altijd op sape ups. Het bevalt heel erg goed. Ik heb geen zere voeten meer! Maar... ik weet niet of dat ken..maar ze raken lek. Als ik loop , dan hoor je pssss , heb ze bijna 1jaar! De vorige deden dat ook!! Wat nu!! Iedere keer maar nieuwe kopen? Dat mag tochniet gebeuren???

sil, 14 oktober 2014

Ik heb in het vroege voorjaar 2010 shape-ups gekocht in de USA. Daar is een groot assortiment in shape-ups en tone-ups in de winkels. Mijn ervaring is, dat ze wel degelijk helpen met het verbeteren van mijn houding en het voelt alsof ik de hele dag een actievere loop heb. Erg prettig. Over de trilplaat wil ik nog iets kwijt. Ik ben diabeet en op de sportschool mocht ik, onder strenge begeleiding, de trilplaat testen. Ik moet zeggen, mijn bloedsuikerwaarde daalde drastisch! Zodanig dat ik voor de trilplaat iets moest eten (fruitshake) en direct na de workout op de trilplaat wederom. Dus er gebeurt wel degelijk iets met je lichaam en de verbranding!

@ssie, 01 november 2010

waar kun je ze kopen

bjorn, 24 september 2010

weet iemand hoeveel die schoenen kosten

Bjorn, 24 september 2010

Toen ik de nieuwsbrief van Leontien kreeg heb ik de dag erna de Fitflop slippers gekocht en had meteen die dag bij 2 voeten tussen de tenen alles stuk wat mij nog nooit is gebeurt ik heb een tip Doe met een tang het aangezette stuk plat maken een paar maal per dag dat werkt heel goed nu loop ik er de hele dag op heerlijk ik kan ze niet meer missengr Ineke

Ineke, 14 juli 2010

Ik heb de shape ups van de winter aangeschaft en ze bevallen mij prima je houding is gewoon anders maar ja je gezonde levenstijl zal je ook met je voeding door moeten voeren want je kan niet alles klakkeloos naar binnen werken schoenen of slippers aantrekken en dan maar denken dat je afvalt zo werkt het gewoon niet gr jenny

jenny, 04 juli 2010

Beste Ineke, Ik weet niet naar welke schoenen je refereert. Maar in het artikel staat bij elke omschrijving van de schoenen een link naar de website waar je de schoenen kunt aanschaffen. Veel plezier ermee, Met vriendelijke groet, Redactie Leontien

Redactie Leontien, 30 juni 2010

Helemaal geweldiggg...ik heb nu al 2 jaar Fitflops en ze zijn super ...als je ze niet draagt heb je zelfs spierpijn en mijn cellulitis is bijna niet meer te zien ..Ik heb ze al uit Amerika vandaan en er zijn ook erg leuke winterlaarsjes van !!

Sher Molly, 30 juni 2010

Ik vind het een mooie slipper als het ook nog werkt maar mijn vraag hoe duur zijn ze en waar te koop gr

Ineke, 30 juni 2010

Ook de Masai schoen (www.mbt.com) is zo'n schoen. De schoen zal dan wellicht niet meteen zorgen dat je afvalt maar als je prettiger beweegt en daardoor meer beweegt, zal je toch zeker gewicht kunnen verliezen. Grootste voordeel is toch echter wel dat mensen met gewrichtsklachten door dit soort schoenen vaak pijnloos kunnen lopen.

Karin, 29 juni 2010
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?