Met een sliding door het tramspoor

Met een sliding door het tramspoor

Haastige spoed kan doorgaans ook geen kwaad in Leontien Ladies Ride. Tenzij er even moet worden uitgeweken in een straat waar toevallig ook de tram rijdt… Marieke Tio raakte gelukkig minder van slag dan de kronkel in haar achterwiel."Ik ben gelukkig niet gevallen."

 

Een beetje hulpeloos kijkt ze in het rond op de rust plek in het Kralingse Bos. Zo dicht bij de eindstreep en toch niet meer verder kunnen: best frustrerend. Marieke Tio wijst naar het achterwiel van haar antieke Pinarello racefiets. Een in rood uitgevoerd collectors item dat ze van haar vader heeft gekregen en dat nu kaduuk is. Op het punt in Rotterdam waar de lange en korte route samenkomen, is het misgegaan. “Het werd ineens heel druk en omdat wij op onze racefiets sneller zijn, wil je op een gegeven moment de langzamere rijdsters passeren. Ik week uit en een seconde later zat mijn wiel in een tramspoor. Ik maakte een soort sliding met m’n fiets, maar ik ben gelukkig niet gevallen”, legt de Amsterdamse uit, terwijl ze met haar gsm de mobiele hulpservice van Bovag probeert te bereiken. Dat lukt al snel.

De Ladies Ride is de eerste tocht van haar en haar vriendinnen Caroline en Jorien. Volgende week zijn ze van de partij in de Grand Départ rit, de opwarmer voor de Tour in Rotterdam. “We zijn pas sinds vier weken fanatiek aan het fietsen. Deze tocht is ter voorbereiding op de Dam tot Dam fietsclassic over 140 kilometer, later dit jaar. Maar het uiteindelijke doel is de Elfstedentocht per fiets, die is 240 kilometer. Daar wagen we ons volgend jaar aan”, aldus Marieke.
Klauteren in de bergen is voor de toekomst geen optie. “Caroline haat de bergen”. “Ja”, beaamt Caroline. “Een brug opkomen valt me al te zwaar.”

 

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Helaas bleef ik niet overeind!!!!! Flinke smakker gemaakt, niet zonder kleerscheuren vanaf gekomen!!!

marleen, 24 juni 2010

Ik zag het! Je snelde met (ongeveer) 45 km/u voorbij in de laatste paar kilometer.

Redactie Leontien.nl, 22 juni 2010

Toch nog de 65 km uit kunnen rijden! Niet dankzij de Bovag, maar door een supervriendelijke fietsliefhebber met het juiste gereedschap in zijn busje. Bij deze nogmaals heel veel dank!! De fiets is nu aan het revalideren.

Marieke, 21 juni 2010
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?