Recept zelfgemaakte hummus

Recept zelfgemaakte hummus

Ook zo moe van altijd maar kruidenboter op het stokbrood. Maak eens hummus, een stuk smaakvoller en gezonder.

Hummus? Is dat niet grond waar planten goed op groeien. Nee, dat is humus. Hummus is een overheerlijke dikke saus uit Libanon. Eet het als dipsaus met rauwe groenten of als beleg voor Turks brood of sandwiches. De hummus smaakt ook voortreffelijk op een pitabroodje met plakjes tomaat en komkommer.

Ingrediënten
400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
3 eetlepels tahin (pasta gemaakt van sesamzaad)
sap van 2 citroenen
3 teentjes knoflook, geperst
zout
4 eetlepels olijfolie
korianderblad of sumak

Bereidingswijze
Pureer de kikkererwten met de staafmixer. Voeg tahin, citroensap en knoflook toe en meng goed. Breng op smaak met zout. Doe de hummus in een schaaltje, besprenkel met olijfolie en strooi er ‘voor de mooi’ wat korianderblad of sumak over. 

TIP! Maak de hummus ook eens met 75 g geroosterde paprika of met 50 g zongedroogde gehakte tomaten. 
Trefwoorden van dit artikel: recept, eten
 
Delen dit artikel:
 

Reacties

vervang ik de kikkererwten dan voor de tomaten of paprika of voeg ik de tomaten of paprika erbij?

mistey, 14 april 2012
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?