Calorieverslindende sporten op het strand

Calorieverslindende sporten op het strand

Het strand maakt alle sporten net iets zwaarder. Maar ook leuker! Door de warmte van de zon, het geluid van de branding en de geur van de zee heb je geeneens door dat je extra calorieën verbrandt.

Op het strand haal je vaak iets meer uit je traning. Dit komt omdat het mulle zand de spieren in je benen en voeten extra aan het werk zet. Ook je buikspieren moeten meer hun best doen om je lichaam stabiel te houden wanneer je op het strand wandelt of rent. Dit geldt ook voor zwemmen in de zee; door de golven en stroming werk je harder dan in het zwembad. Tijd om de volgende sporten eens te proberen aan de Nederlandse kust. Let er wel op dat sporten in de hitte meer van je lichaam vergt.

Calorieverslinder 1: beachvolleybal – 500 calorieën per uur
Beachvolleybal is een dynamische, intensieve maar vooral leuke strandsport. Regelmatig een balletje slaan in het zand zal je conditie aanzienlijk verbeteren. Je moet namelijk met z'n tweeën een heel veld verdedigen. En rennen door mul zand is behoorlijk inspannend. Ook je spieren krijgen van deze sport een flinke boost, want je moet duiken, springen, slaan en rennen. Hierdoor train je je benen, buik en armen. Omdat je op blote voeten speelt, train je de kleine spiertjes in de voet, waardoor je sterke enkels krijgt.  Door heel Nederland zijn er voor zowel hoog als laag niveau beachvolleybaltoernooien.

Calorieverslinder 2: zeezwemmen – 500 calorieën per uur
In plaats van een beetje plonsen en dobberen in het water, kun je van zwemmen een serieuze work-out maken. Normaal gesproken verbrand je met zwemmen ongeveer 400 calorieën per uur. Maar met zeezwemmen verbrand je door de stroming en de golven al gauw 100 calorieën meer. Met de schoolslag of borstcrawl train je de benen, borst, schouders en armen. Met rugcrawl train je je buikspieren, billen, armen en schouders. Zwemmen verbetert je spierkracht en uithoudingsvermogen. Nog een bijkomend voordeel: met deze sport ontzie je de gewrichten, want in het water speelt zwaartekracht geen rol. Dus heb je last van overgewicht, dan is zwemmen een uitstekende optie als je wilt beginnen met bewegen.

Calorieverslinder 3: Hardlopen – 600 calorieën per uur
Hardlopen op het strand is genieten van de omgeving, en daarbij is het ook nog eens heel effectief. Je beenspieren en die van je enkels doen harder hun werk on je in balans te houden. Rennen op het strand is dus intensiever dan normaal. Lekker rennen doet je hartslag versnellen, de doorbloeding toenemen en afvalstoffen worden extra goed afgevoerd. De ideale manier om je conditie te verbeteren dus. Kijk eens op www.runinfo.nl voor leuke loopevenementen op het strand.

Calorieverslinder 4: Kytesurfen – tot 700 calorieën per uur
Durfals kunnen hun hart ophalen met kytesurfen. Bij deze spectaculaire watersport zeil je op een surfplank, hangend aan een reizenvlieger met luchtkamers, over het water. Je zult aardig wat uurtjes moeten investeren voordat je kytesurfen onder de knie hebt. Maar tijdens deze trainingsuren zul je heel wat calorieën verbranden. Je gebruikt de spieren in je rug, buik en armen, maar ook je benen werken mee.  Kitescholen vind je via www.kitesurf.nl of www.nederlandsekitesurfvereniging.nl.

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

ZUMBA @ The Beach is ook leuk!!!! Proberen? GRATIS lancering Zumba On The Beach op zaterdag 16 April 2011 a.s. om 19:30 bij strandpaviljoen De Kwartel strandopgang Fuutlaan Den Haag.... check www.dekwartel.nl (agenda) Daarna wekelijks om 15:30 Info : stuur een email!!!!

Monique, 15 april 2011
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?