Goede voornemens…

Goede voornemens…

Ik heb er niks mee, ik begin bij voorbaat al te lachen als mensen het hebben over voornemens. Onzin! Vooral aan het begin van het nieuwe jaar (misschien nu jij dit leest moet je bekennen dat het al mislukt is).

Ik heb het opgezocht in de DIKKE van Dale. Voornemens: een plan hebben om iets te gaan doen. Klinkt niet echt strijdlustig. Iedereen wil gezond leven en afslanken. Maar niemand heeft echt tijd om het goed te doen. Geen tijd? Onzin! Geen prioriteit! Laten we afspreken dat we stoppen met die goede voornemens (geen tijd)! Laten wij ‘gewoon’ kiezen voor prioriteit, want dat betekent, datgene wat voorrang krijgt of hoort te krijgen. Jij dus, spreek uit als IK. Ik? Ja, jij hebt wel tijd, maar geen prioriteit! Ga eten en bewegen, wees goed voor jezelf! Goed lezen, ga eten! Minder eten helpt niet! Hoe gaan we het doen. We doen het stap voor stap. Niet kunt niet meteen alles willen en goed oden. Laten we deze maand met het de eerste 5 beginnen: Stel een realistisch doel (1).

Accepteer als je gewicht kwijt wil dat het niet meer dan een 0,5 kg per week is. Je bent toch ook niet elke week een halve kilo aangekomen (oké alleen tijdens Kerst omdat je wist dat je in januari weer zou gaan beginnen)! Eet elke dag 3 hoofdmaaltijden en 3x iets tussendoor, met maten (3). Kies gezonde producten, proef en geniet. Door tijdig te eten voorkom je vaak lekkere trek. Eet vooral de hoofdmaaltijden op een vaste plek. Schep een keer op (opscheppen over jezelf mag vaker) en blijf af van de overgebleven beetjes, stukjes van bijvoorbeeld kinderen, collega of manlief (die kan er altijd wel vanaf blijven). Neem tussendoortjes mee voor in de auto, op het werk.

Kom niet met de smoes, vergeten. Het is een prioriteit. Spreek met jezelf af dat je 1 keer per week ‘iets’ lekkers mag (4). Iets staat helaas voor 1. Wij vrouwen hebben last van bodemdrang, want die ene smaakt altijd naar meer. Vanaf nu doen we dat niet meer. We hebben nu eenmaal onze prioriteiten. En de aller belangrijkste voor deze maand ga weer bewegen. Elke dag minimaal een half uur. Je hebt vast wel ergens een moment dat je een half uurtje kan pikken. Nee? Sta dan elke dag iets eerder op om te gaan bewegen. Heeft niemand last van en jij hebt het dan al voor de hele dag gehad! Sterker nog je voelt je heel de dag super (kun je lekker opscheppen dat je als gesport hebt). Is alle rommel, ik bedoel de lekkere dikmakers, het huis uit.? Nee? Is dat de reden dat je goede voornemen mislukt is? Nou de rommel eruit, sportschoenen aan. Ik hoop je terug te zien tijdens een van de Leontien Ladies Ride gezond en slank. Graag wel even opscheppen over hoe het je gelukt is…

Nog even voordat je het oude jaar of je feestjurk uitknalt, een paar weetjes:

Bier 80 kcal
Bitterbal 60 kcal
Oliebol 140 kcal
Appelbeignet 100 kcal
Appelflap 400 kcal
Glas Champagne 1 flute 60 kcal
Glas Rose 80 kcal
Glas witte wijn 70 kcal
Glas rode rijn 80 kcal
Glas zoete Spaanse wijn 170 kcal
Glas Lambrusco 75 kcal

Stel nu je dit weet of al hebt gegeten, realistische voornemens voor 2009.

Ga dansend het nieuwe jaar in, dat is namelijk goed voor het verbranden van zo’n 250 kcal per uur. Enne….. door 10 minuten te zoenen verbrand je 25 kcal. Ligt er natuurlijk wel aan waar je oud & nieuw viert.

Ik wens je een goed 2009!

 

 

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Mijn goede voornemens zijn al bijna geslaagd! Ik ben (net als 50% (?) van de nederlanders) aan het afvallen. Ik ben er bijna ... nog 1,8 kilo te gaan en dan ben ik 15 kilo lichter! Ok, ik was al in oktober begonnen, maar je kan immers elke dag van het jaar goede voornemens maken!

Miranda, 22 januari 2009
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?