Kaas de baas

Kaas de baas

Ik zal het maar meteen bekennen. Ik kan kaas niet de baas! Ik vind alle soorten heerlijk. Hoe meer deze stinkt, hoe lekkerder. Ik heb ooit mijn eigen anti-kaas dieet gevolgd (was bij mij echt nodig). Ik moest het … gewoon de baas worden.

Dus werd het gewoon helemaal geen gele verleiding meer. Heb jij dat ook, dat je jezelf bepaald soort eten verbied? Dan heb je het volgende vast ook wel eens mee gemaakt. Ik zei tegen mijzelf; ik eet geen kaas meer. Ik lust het niet meer, maakte ik iedereen wijs. Ik vond mij zelf zo goed (lees: dom). Vier weken hield ik het vol. Vervolgens werd in de supermarkt weer een pond kaas gekocht. Dit pond heeft de weg naar huis niet overleefd. Slecht dat ik mij toen voelde! Had ik nou maar vier weken lang elke dag een plakje genomen. Had ik in ieder geval een beetje vaker kunnen genieten. De gele heerlijke verleiding, ik blijf het lastig vinden. Nee, ik blijf het gewoon te lekker vinden. Gelukkig lust mijn wederhelft geen kaas en dus haal ik het tegenwoordig alleen nog bij uitzondering in huis. Ik koop geen kaas meer aan een stuk. Want iedere keer sneed ik een homp af. Om er vervolgens achter te komen dat ik niet recht had gesneden….


En dus moest ik het stuk even recht maken. Tegenwoordig haal ik maar plakken. Dat scheelt dacht ik. Nu haal ik de ronding aan de bovenkant van alle plakken tegelijk eraf. Vervolgens de zijkanten en wat ik over hou, zijn kleine vierkantjes die niet eens meer op een crackers passen. Die eet ik dus ook maar zo op. Nee, ik kan beter maar geen kaas in huis halen. Nee, ook geen light kaas (lees: plastic). Jaja, over smaak valt niet te twisten. Echter, de light varianten bevatten ook nog voldoende vetten (en dus calorieën). Het is niet voor niks dat het Voedingscentrum maar 1 plak kaas per dag adviseert. Wat is nou 1 plak? Helemaal zo eentje zonder ronding en zijkanten…

In een restaurant bestel ik vaak zo’n overheerlijk plankje, maar dan wel vooraf. Mijn wederhelft vind het niet gepast. Wat mij betreft past het beter dan als nagerecht. Vooraf kan ik er nog echt van genieten! Laat de ober maar vreemd kijken. Mij is wel eens vertelt dat je de keuze voor het overheerlijk plankje kan afstemmen op aanleiding, het moment van de dag en de tijd van het jaar, de maaltijd en het aantal gasten. Dus toch ook wel aan mij. Ooit ga ik nog eens een gastronomische kaascursus volgen. Lijkt mij heerlijk. Het is dan niet vanuit  diëtistisch oogpunt (maar goed dat ik mijn eigen diëtist word) beter om net als een wijncursus het product uit te tuffen. Aaahh nee. Ik ga wel een keer extra sporten. Sport jij trouwens nog elke dag? Als training voor de Leontien Ladies Ride. Ik weet zeker dat ze daar broodjes kaas hebben. Als je kiest voor een light variant scheelt het toch maar mooi 25 kcal! Wat anders gelijk staat aan 5,8 minuten extra fietsen om het te verbranden…..


Ik ben nu ook fietsen, het smaakte overigens heerlijk zo tijdens het schrijven van deze column. Moet je ook eens proberen: leerdammer op toast met druivengelei. De calorieën zal ik je besparen…. Ik ben in ieder geval een aardig stukje om! 

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

ik moet kaas maken

anon, 21 oktober 2010

Kaas is heerlijk maar dan wel geite- of schapekaas. In kaas zit gelukkig geen suiker en/of suikervervangers, zoals wel in vele andere producten.......

Nanda, 13 augustus 2009

hahahahahhaa ik heb hetzelfde gevoel over kaas. Hoe harder het stinkt hoe beter het smaakt. Ik eet iedere dag kaas, tis gewoon een verslaving zeg maar. Ik maak ook veel dingen klaar met kaas. Maar goed, ik let er wel op dat het niet te gek wordt.

Bianca, 28 januari 2009

Ik denk laat ik maar eens de eerste zijn. Leuke informatieve colums. Prettig om te lezen en toch met een stukje informatie. Ik zal zeker nog eens hier terugkomen om te lezen.

Thierry, 14 januari 2009
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?