Mijn 'grote' man

Mijn 'grote' man

Het begint al goed…, ik kruip net achter mijn laptop alvorens een zak rijstwafels te hebben gepakt. Wat is nou een rijstwafel? Ik ben bij zin twee en ook al bij mijn genot numero twee. Eigenlijk zijn ze niet eens ECHT lekker.

En dan te bedenken dat IK die zak niet heb opengemaakt. Die zak brandt de kast uit, die roept, die smeekt om mij (en ik om hem). Waarom heb ik altijd last van bodemdrang? Het moet op, eerder heb ik geen rust. Of het moet in de vuilnisbak verdwijnen. Zodra het open is, ligt het te wachten op mij. Mijn wederhelft (wordt ondertussen ook steeds dikker J) is de veroorzaker van de open zakken…de Za.! En wat lees ik nu net: Mannen kunnen honger beter weerstaan dan vrouwen, blijkt uit Amerikaans onderzoek. Zowel mannen als vrouwen kunnen het subjectieve hongergevoel verdringen. De hersenen van vrouwen blijven echter vaker een hongersignaal afgeven. Lees; die zak in de kast. Het blijkt dat bewuste onderdrukking van honger leidt tot een daling van de wens tot eten, zowel bij vrouwen als mannen. Bij de vrouwen dringt dit effect echter niet door tot de hersenen.

Bij mannen daarentegen wel, er blijkt minder activiteit te zijn in het hersengebied dat onder andere gevoelens en motivatie aanstuurt. Dus mannen zijn gewoon in sommige gebieden gevoelloos en (soms) ongemotiveerd! Daar hebben we het! En wij vrouwen, tja wij kunnen er niks aan doen. Laten we het hebben over ongemotiveerd. Daar moet ik wel iets aan doen. Mijn man is ongemotiveerd als het om mijn ‘ding’ gaat. Ja, ik bedoel voeding! Wat ik al aangaf, meneer wordt té dik. Vind hij zelf ook hoor, maar niet onder mannen. Dan gezellig meedoen om vervolgens thuis te klagen als een echte vrouw. En laten we wel wezen, hij is nou niet echt een goed visite kaartje voor mij (wel een steeds grotere). Dus de man van, moet aan dé gezonde leefstijl. Nee, ik doe niet aan dieet! Niks ‘Blue Monday’, de dag waarop het saai weer is, mensen depressief, voornemens al mislukt en de vakantie nog ver weg. Maandag beginnen we weer (opnieuw)!

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?