Zwem je slank

Zwem je slank

Lekker gebarbecued gisteravond? Dan is het tijd om vandaag eens fijn te sporten. Heb je een keer geen zin in hardlopen of de sportschool, dan is zwemmen is een prima alternatief! Je krijgt er een lenig en sterk lichaam van en de kans op blessures is zo goed als nul.


Zwemmen, dat doen de kids op vakantie. Zelf denk je er misschien niet zo snel aan om ook een duik te nemen. Maar zwemmen is ontzettend goed voor je: je verbrand er snel behoorlijk wat calorieën mee en je krijgt er een prachtig lichaam van.

Kijk maar eens naar het lijf van bijvoorbeeld Ranomi Kromowidjojo of Marleen Veldhuis. Zelfs na de bevalling van haar dochter Hannah ziet ze er weer stralend en strak uit.

En echt niet alleen Olympisch kampioenen krijgen een mooi lichaam van zwemmen. Toen onderzoekers van de Indiana University recreatieve zwemmers met niet-zwemmers vergeleken, kwamen ze erachter dat de recreatieve zwemmers van alle leeftijden soepeler spieren en een slankere taille en heupen hadden dan de niet-zwemmers.

Voor zwemmen heb je ook bijna geen attributen nodig: alleen maar een bikini of een badpak en als je wilt een zwembrilletje en een badmuts.

De beweging is behoorlijk intensief. Met een uurtje rustig zwemmen verbrand je al 500 calorieën. Als je stevig doorzwemt, kan dat stijgen tot wel 700 calorieën per uur. 

Omdat water achthonderd keer dichter is dan lucht, moet je bij elke beweging aardig wat weerstand overwinnen. Daardoor is zwemmen een mini-krachttraining voor je hele lichaam. Vooral je romp, heupen, armen, schouders en bilspieren worden er een stuk krachtiger door.

Je wordt dus sterker en soepeler van zwemmen, maar intussen is de beweging zelf heel mild voor je lichaam. In het water ben je immers gewichtloos. Er is geen sport waarbij je gewrichten zo weinig te verduren krijgen als bij zwemmen. Je kunt iedere dag zwemmen zonder geblesseerd te raken - iets wat zeker niet van een sport als hardlopen of fitnessen gezegd kan worden.

Zwemmen kun je kortom je hele leven blijven doen. Je blijft er bovendien jaren jonger bij. En dat is bewezen: de onderzoekers van de Indiana University ontdekten dat mensen die regelmatig zwemmen lichamelijk wel twintig jaar jonger bleken dan ze in werkelijkheid waren.

 

Bron: Women's Health


Trefwoorden van dit artikel: zwemmen, krachttraining
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

@Dieuwke ... Owe..Zeur..

henkdenk, 25 augustus 2016

Zwemmen....mja..dat zou ik idd ook kunnen doen.In elk geval kan ik gaan proberen of dat werkt bij mij, zolang ik rugproblemen heb en daardoor beperkt ben in andere sporten

Dieuwke Pama, 21 juni 2011
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?