Stap voor stap veilig zonnen

Stap voor stap veilig zonnen

Het is zomer en dan zul je waarschijnlijk vast wat uurtjes in de zon doorbrengen, op vakantie, in je tuin of op je balkon. Heerlijk! Maar...

En dat is natuurlijk heerlijk, zo'n zonnetje op je gezicht, maar om verbranden -en erger- te voorkomen, moet je toch een paar voorzorgsmaatregelen nemen. We zetten de beste tips voor je op een rij, zodat je straks lachend van de zon kunt genieten!

 

1. Smeer genoeg, en vaak genoeg.

Je hebt ongeveer één borrelglaasje zonnebrand nodig om je hele lijf in te smeren. En wat voor zonnebrand je ook hebt; zorg ervoor dat je je na elke zwembeurt, of anders elke twee uur insmeert. Zodat je er aan het einde van de dag niet als een zwaailicht bijloopt. 

 

2. Pas op met oude zonnebrand

Het is natuurlijk hartstikke handig; een hele grote voordeelflacon zonnebrand. Alleen blijft dat spul maar een paar weken goed, helemaal als je de fles in de zon laat staan. Koop daarom elke zomer een nieuwe fles, want oude zonnebrand verliest haar kracht. En dan smeer je dus voor noppes.

 

3. Bescherm je haar
Niet alleen je huid kan beschadigd raken door de zon, ook je haar krijgt heel wat te verduren. Mocht je intensief gaan zonnebaden, spray je haar dan in met een UV-beschermer. Of draag een leuke sjaal in je haar. En wat te denken van een mooi hoedje? Die zijn dit seizoen toch hartstikke hip. Zo bescherm je je haar tegen uitdrogen, en wordt je haarkleur minder snel vaal.


4. Pas op voor je contactlenzen
Draag je contactlenzen? Smeer dan kinderzonnebrand op je gezicht. Normale zonnebrand wil, wanneer je begint te zweten, nog wel eens uitlopen. Kinderzonnebrand doet dit vaak niet, waardoor je geen zonnebrand in je ogen zult krijgen. En je dus ook geen zorgen hoeft te maken over geïrriteerde ogen.

 

5. Zonnige lippen
Lipgloss ziet er hartstikke verleidelijk uit, maar je kunt het maar beter niet op je lippen smeren wanneer je gaat zonnen. Door de weerkaatsing van het licht heb je een verhoogde kans op huidkanker, zo zeggen de geleerden. Smeer daarom met een lippenbalsem met een zonbeschermer, of doe lippenstift op; dat filtert het zonlicht ook.


6.  Aftersunnen met gist

Natuurlijk moet je, na een dag zonnen, goed voor je huid zorgen. Aftersunnen is hierbij een pre. Gist schijnt een goed middel te zijn om de warmte uit je huid te halen. Een aftersun met gist is dus aan te raden.

 

 

Bron: Health.com

Foto: Flickr

 

 


 

 

 

 


 
Deel dit artikel:
 
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?