Verhelp snel en effectief je verkoudheid

Verhelp snel en effectief je verkoudheid

Wanneer je een verstopte neus hebt, moet je tijdens het eten wat wasabi op je groenten smeren. Hierdoor krijg je snel weer lucht en het is minder schadelijk dan al die sprays.

Als je voor het eerst wasabi eet, probeer het dan eerst voorzichtig een beetje met het puntje van je tong om te voorkomen dat de tranen in je ogen springen.

tip: Creatief met de blender
Persoonlijk ben ik in het Verre Oosten weleens een "sinus cleaner" (bijholte schoonmaker) op de menukaart tegen gekomen, een drankje uit de blender met daarin wasabi, gember, wortels en zelfs uien... Niet te drinken, maar erg goed tegen je verkoudheid!

Maar zelf kun je natuurlijk een variant maken die wel smakelijk is. Een vleugje wasabi maakt je sapje spannend scherp en gezond.

Een recept: Avocado Ice Juice met eventueel wasabi
Nog een recept: Een dressing met wasabi

Wat is Wasabi?
Wasabi is een zeer scherpe specerij uit de Japanse keuken, die vaak gebruikt wordt bij sushi- en andere visgerechten. De op mosterd gelijkende substantie wordt gemaakt van de wortels van de Wasabia Japonica, die op de mierikswortel lijken maar een opvallend groene kleur hebben. Wasabi wordt onder meer in tubes en in poedervorm op de markt gebracht.

De meeste 'wasabi' die op de markt aangeboden wordt, is geen echte wasabi, maar een imitatie ervan, die gemaakt is van groengekleurde radijs, of een mengeling van mierikswortel, radijs, mosterd en bladgroen.

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Wasabi Gewoon bij de AH te krijgen. Er zit mierikswortel in; het scherpe doet een beetje aan mosterd denken.

Maria, 20 mei 2009

wat voor kruiden zijn het en welk luchtje zit er aan, wat kost het?? allemaal vragen

ELLY, 19 mei 2009

en waar koop je dat dan???

susan, 17 mei 2009
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?