Lekker Gezond Bezig Tips

 • Proost op 2010 én een gezond hart met champagne!

  Proost op 2010 én een gezond hart met champagne!

  Over twee weken luiden we het nieuwe jaar in en proosten we op al het goede dat het ons mag brengen. Daarbij hoort natuurlijk een glas champagne. Luxe bubbels horen bij feestelijkheden, maar zijn ook gezonder dan je denkt!

     
 • De wet van vijf tegen een

  De wet van vijf tegen een

  Hoe komt het toch dat we altijd de negatieve opmerkingen van mensen onthouden en een welgemeend compliment zo snel vergeten? Zijn we echt zo selectief in onze perceptie, of is er meer aan de hand? Gemene opmerkingen komen altijd hard aan en volgens onderzoekers moeten deze ‘weggepoetst’ worden.

     
 • Versnel de vetverbranding met een truuk

  Versnel de vetverbranding met een truuk

  Het menselijk lichaam zit complex in elkaar. Zo reageert het spijsverteringssysteem op verschillende manieren op onze gewoonten en zal dus het niet altijd evenveel vet opslaan of evensnel verbranden. Door een simpele manipulatie kun je zo ook je spijsvertering om de tuin leiden.

     
 • Is een warming-up nu echt nodig?

  Is een warming-up nu echt nodig?

  Als we maar een uurtje de tijd hebben om te sporten, schiet het er vrijwel altijd bij in: de warming-up. Toch is het ‘opwarmen’ van de spieren zeer belangrijk, zeker als je niet regelmatig sport. Maar hoe moet zo’n warming-up er eigenlijk uitzien?

     
 • Harmonieuze discipline

  Harmonieuze discipline

  Schreeuwende kinderen die niets willen doen kunnen een hel zijn in het huishouden. Je raakt gestrest en valt na verloop van tijd onherroepelijk tegen de kleine uit. Toch kun je op een speelse manier veel effectiever je kind toespreken, of beter gezegd zingen. Scheelt een hoop stress en is fun!

     
 • Tandenborstel doelwit bacteriën

  Tandenborstel doelwit bacteriën

  Iedereen moet voor het slapen of bij het opstaan netjes de tanden poetsen. Dat hebben we al op jonge leeftijd van onze ouders geleerd. Zo voorkom je dat bacteriën en voedselresten het gebit aantasten en daarnaast zorgt het voor een frisse smaak in de mond. Maar is die tandenborstel zelf wel zo hygiënisch?

     
 • Slaap jezelf weer echt fit

  Slaap jezelf weer echt fit

  Dat slapen belangrijk is voor zowel lichaam als geest, behoeft geen verdere uitleg. De uren die je in bed doorbrengt, bepalen namelijk voor een groot deel hoe je jezelf de dag nadien voelt. Maar hoeveel slaap is nu eigenlijk genoeg?

     
 • Spiegel je aan de actieve medemens

  Spiegel je aan de actieve medemens

  We hebben allemaal weleens van die dagen. Het is rotweer, de bank ligt heerlijk en de zin om ook maar iets te ondernemen is ver te zoeken. Noem het een baal- of een luie dag, waarop je het liefst het bed niet eens uitkomt. Op zich niets mis mee, maar als je deze gevoelens vaker krijgt is er iets mis en heb je een inspiratie- boost nodig!

     
 • Haal de druk van de ketel

  Haal de druk van de ketel

  Iedereen wil zijn gerechten zo smakelijk mogelijk maken. Specerijen en kruiden zijn natuurlijk een heerlijke smaakversterker, maar probeer toch niet te overdrijven. Ook in dit geval geldt: overdaad schaadt.

     
 • Met vezels zit je tot de lunch vol!

  Met vezels zit je tot de lunch vol!

  Een goed ontbijt is erg belangrijk, dat weten we allemaal. Maar wat we in de ochtenduren eten is nog veel belangrijker. Veelal loop je na het ‘verkeerde’ ontbijt, twee uur later alweer met een knagend gevoel. Zorg daarom dat je een vezelrijk ontbijt eet. Lekker, maar vooral vullend.

     
 • Een gezonde kop!

  Een gezonde kop!

  Omega-3 vetzuren zijn erg goed voor de gezondheid van je hart, dat weten de meeste mensen. Wat minder bekend is dat een voedingspatroon met veel van deze vetzuren, zoals veel visproducten, ook tonnen vitamine B12 en ijzer bevat. Nou en? Wel, deze stoffen zorgen ervoor dat de gezondheid van het hoofd wordt bevorderd…

     
 • Size doesn't always matter

  Size doesn't always matter

  Groot kan een voordeel zijn, bijvoorbeeld als je iets van een hoge plank moet pakken. Maar wanneer je het extra volume rond je middel draagt, wordt dit algemeen geassocieerd met niet fit zijn. Recente Amerikaanse studies hebben aangetoond dat dit onzin is. Natuurlijk is het goed om zo weinig mogelijk overgewicht mee te zeulen, maar er zijn andere factoren veel belangrijker.

     
 
Vorige pagina
 
 
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?