Tandenborstel doelwit bacteriën

Tandenborstel doelwit bacteriën

Iedereen moet voor het slapen of bij het opstaan netjes de tanden poetsen. Dat hebben we al op jonge leeftijd van onze ouders geleerd. Zo voorkom je dat bacteriën en voedselresten het gebit aantasten en daarnaast zorgt het voor een frisse smaak in de mond. Maar is die tandenborstel zelf wel zo hygiënisch?

Normaal gesproken laat je de tandenborstel op de wastafel liggen, of als je erg netjes bent, zet je hem in de glas of bekertje. Toch zijn beide manieren van opbergen niet echt hygiënisch. Vaak is er in de badkamer ook een wc aanwezig. Bacteriën en bacillen kunnen bij het doortrekken maar liefst twee meter door de lucht ‘reizen’ alvorens te landen. De kans is dus reëel aanwezig dat deze ook op de tandenborstel terechtkomen. De structuur van de tandenborstel –met haartjes dicht op elkaar- zorgt er vervolgens voor dat bacteriën goed verstopt zitten en kunnen vermenigvuldigen. Niet zo’n fris idee toch?

Ook met het handenwassen bestaat deze kans, zeker omdat de tandenborstel vrijwel onder je neus ligt. Neurotisch? Misschien wel, maar waarom zou je het risico lopen? Berg daarom je tandenborstel in een gesloten omgeving op. Dit kan een doosje zijn, maar je kunt hem ook in een kastje leggen. Inderdaad meer moeite, maar het is wel zo hygiënisch!

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?