Size doesn't always matter

Size doesn't always matter

Groot kan een voordeel zijn, bijvoorbeeld als je iets van een hoge plank moet pakken. Maar wanneer je het extra volume rond je middel draagt, wordt dit algemeen geassocieerd met niet fit zijn. Recente Amerikaanse studies hebben aangetoond dat dit onzin is. Natuurlijk is het goed om zo weinig mogelijk overgewicht mee te zeulen, maar er zijn andere factoren veel belangrijker.

Volgens een onderzoek van de Amerikaanse Medical Association is het veel belangrijker om regelmatig te bewegen en een paar pondjes te veel te hebben, dan een zandloperfiguur en nooit sporten. De geleerden raden dan ook aan om minimaal 10.000 stappen per dag te maken. Dit kun je bijvoorbeeld goed controleren met een stappenmeter. Wanneer je voldoende beweegt, kun je gerust een paar pondjes te veel hebben en toch fit zijn. Het is maar dat je het weet!

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hé hé eindelijk een artikeltje die dat fabeltje aanpakt. Ik ben ook niet een van de slankste (volgens BMI berekeningen heb ik 8 kilo teveel bij me), maar ik fiets me suf. Op de racefiets de LLR 65km 2 à 3x per jaar (vorig jaar de 135) en dit jaar doe ik ook mee met de tourversie van La Vuelta (120km). Ben sportiever dan mijn ow zo slanke collega's hoor!

Miran77, 07 augustus 2009
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?