Proost op 2010 én een gezond hart met champagne!

Proost op 2010 én een gezond hart met champagne!

Over twee weken luiden we het nieuwe jaar in en proosten we op al het goede dat het ons mag brengen. Daarbij hoort natuurlijk een glas champagne. Luxe bubbels horen bij feestelijkheden, maar zijn ook gezonder dan je denkt!

Een recent onderzoek in een Brits medischvakblad toont aan dat champagne enkele van dezelfde gezondheidsbevorderende eigenschappen heeft als rode wijn. Hierdoor zorgen de bubbels ervoor dat we minder kans hebben op hart- en vaatziekten en beroertes.

Het was een klein onderzoek. Vijftien vrijwilligers werd gevraagd een glas champagne te drinken en een andere alcoholische drank met hetzelfde alcohol- vruchtsuiker- en zuurpercentage. Het experiment toonde aan dat champagne korte termijn effecten had op de bloedvaten, wat bij de andere drank niet gebeurde. Waarschijnlijk komt dit door de antioxidanten en het polyfenol. Als dat geen toost waard is?!

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Volgens mij is dit zeer oud nieuws. We zitten inmiddels in juni 2013 Dus de site is niet echt van deze tijd. Met vriendelijke groet

Edith van Egmond, 31 mei 2013

Goed te weten!! Fijne (witte) kerst en een fantastisch nieuwjaar toegewenst!!! Tot de komende ladies ride!!!

corlinde, 25 december 2009

Lieve Leontien en medewerkers Voor jullie allen een mooie kerst en een goed begin van 2010 en natuurlijk veel gezondheid om weer actief mee te fietsen . Proost ! Warme groet Riet

Riet, 24 december 2009

Dan gaan we in elk geval gezond het nieuwe jaar in! Een goed begin.

Jeanette, 20 december 2009
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?