Vrouwen, eet met een man!

Vrouwen, eet met een man!

Wanneer vrouwen met mannen aan tafel zitten, eten ze minder dan wanneer ze alleen vrouwelijk gezelschap hebben. Dat concluderen Canadese onderzoekers in het tijdschift Appetite. Hoe komt dit? Bescheidenheid, of misschien wel onzekerheid?

Voor het onderzoek werden 469 Canadese mannen en vrouwen in de eetgelegenheid van een universiteit geobserveerd. Gekeken werd naar de voedselkeuze en het aantal mensen in het gezelschap. Daarnaast werden het geslacht genoteerd en de calorieën van de gegeten maaltijden berekend. Hieruit bleek dat vrouwen gemiddeld 552 calorieën tot zich namen wanneer ze samen met een man aan tafel zaten. Vrouwen die lunchten met andere vrouwen, kregen gemiddeld 665 calorieën binnen.

Ook concludeerden de onderzoekers dat vrouwen in een gemengde groep minder eten dan in een groep met alleen vrouwen. En naarmate het aantal mannen in het gezelschap toeneemt, neemt het aantal calorieën nog meer af.
Bij de mannen bleek dat het aantal mensen waarmee ze aan tafel zaten of het geslacht van hun gezelschap geen invloed had op de inname.

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Eten met een man? Ben je verliefd op hem? ja dan krijg je geen hap door je keel, je wil immers hem wel opeten ! Ben je niet verliefd maar is hij erg interessant en leuke verhalen verteller? Ja dan eet je ook iets minder, omdat je aandacht bij hem ligt! Is hij saai of gewoon, en er is totaal geen "vrouw-man" spanning ? Nou dan heb je kans dat je goed die lekkere maaltijd proeft en je denkt, ik schep nog maar eens op !!!

Helen, 18 oktober 2009

Ik ben het niet eens met dit artikel. Juist door altijd met mannen te eten (met grote eetslust!) ga je zelf ook makkelijker een grotere portie eten. Vrouwen onder elkaar zullen mekaar juist meer nadoen door kleinere porties te nemen. Bovenstaande artikel is volgens mij alleen waar als je als vrouw de man in kwestie wel zit zitten, dan is schransen not done natuurlijk!

Saar, 21 augustus 2009

Wat een onzin artikel. Mannen eten veel meer en zeuren vaak dat je zo weinig eet. Als je dit dagelijks hoort moet je erg sterk zijn om vol te houden dat je minder eet. Vrouwen vinden het meestal niet erg als je een klein portie neemt.

, 21 augustus 2009

Dit klopt. Ik heb het zelf al eerder ervaren

Ellen, 20 augustus 2009
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?