In simpele stappen naar een mooi strand-figuur

In simpele stappen naar een mooi strand-figuur

Wil je met zelfvertrouwen over het strand lopen? Met deze tips bereik je sneller en eenvoudiger je gewenste figuur.

Cardiofitness is misschien wel de methode om wat pondjes te verliezen. Combineer dit met een aantal krachtoefeningen, en je verliest de ‘lovehandles’ in de helft van de tijd. “Door spieren op te bouwen door krachttraining verhoog je het metabolisme en verbrand je veel meer calorieën. Zelfs als je oefeningen zijn afgelopen”, zegt de Amerikaanse bewegingsdeskundige Marianne Long.

Probeer eens een cardiofitness-training van 45 minuten te combineren met deze simpele krachtoefeningen. De resultaten zullen je versteld doen staan.

Zwabber armen

Oplossing: Triceps push-ups
Triceps push-ups zijn perfect om puur de achterkant van de bovenarmen te trainen. Begin in de opdruk (push-up) positie, waarbij je de armen onder de schouders plaatst. Zak dan met de borst naar beneden, terwijl je de armen parallel langs het lichaam houdt en met de ellebogen naar achteren. Kom dan weer omhoog en herhaal dit tien keer. Probeer deze serie driemaal daags uit te voeren.  
De beste cardio-aanvulling: Boksen


BH-rollen

Oplossing: bukoefeningen
Neem in beide handen een gewicht (begin niet zwaarder dan vijf kilo) en ga in een spreidstand staan met de knieën licht gebogen. Buig naar voren, terwijl je de rug gestrekt houdt. Beweeg daarna vanuit je heupen de gewichten omhoog naar het onderste gedeelte van de borst. Houd hierbij je bovenarmen en ellebogen langs je lichaam. Laat vervolgens de gewichten weer langzaam zakken en herhaal dit tien maal. Probeer deze serie driemaal daags uit te voeren
De beste cardio-aanvulling: Roeien (ergometer)

Lovehandles

Oplossing: Zijwaartse strekoefeningen
Een goede oefening voor de zijkant van de heupen en het gehele lichaam. Ga op je zij liggen en houd jezelf in balans door de arm waar je op steunt en je voet. Druk jezelf met je arm omhoog en houd je lichaam in een rechte lijn. Span je buikspieren, haal diep adem, strek je ander arm schuin omhoog en houd dit zo lang mogelijk vol. Probeer zeker een minuut te halen. Herhaal de oefening nu omgedraaid voor de andere kant van het lichaam.
De beste cardio-aanvulling: Zwemmen


Blubber buik

Oplossing: Draai-kracht oefeningen
Houd een gewicht van vijf kilo recht voor je borst omhoog met de ellebogen licht gebogen en de benen in een lichte spreidstand. Plaats je rechtervoet nu naar voren en zak naar beneden tot je dijbeen parallel met de grond is. Draai op hetzelfde moment je zij naar rechts en weer terug. Doe dit vervolgens ook met je linkerbeen en herhaal deze sessie tien keer.
De beste cardio-aanvulling: Spinnen of een crosstrainer

Dikke billen

Oplossing: Verschillende hurkzit-oefeningen
Ga in spreidstand staan met de benen iets verder dan de heupen uit elkaar. Laat je vervolgens zakken alsof je op een stoel gaat zitten. Probeer een hoek van negentig graden te halen. Houd ook je hielen stevig op de grond. Beweeg nu langzaam tien maal naar boven en beneden (minimaal tien centimeter). Her haal dit vervolgens met de benen in een hoek van 45 graden. Herhaal beide series driemaal.
De beste cardio-aanvulling: Crosstrainer met hoge weerstand.

Forse dijen

Oplossing: klokbuigingen
Ga in een spreidstand staan met je benen ver uit elkaar en je handen op je heupen. Verbeeld je dat je op een klok staat. Stap met je rechterbeen naar voren (twaalf uur). Zak nu naar beneden, houd even vast en kom weer omhoog. Doe dit nu naar rechts (negen uur), achteren (zes uur) en links (negen uur). Herhaal deze oefening tienmaal.
De beste cardio-aanvulling: Fietsen

Trefwoorden van dit artikel: vetverbranding
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Picturessss? 😊

Lisa , 01 maart 2015

Geweldig!! Als er meer tips zijn, graag! Ik zou het wel leuk vinden als er afbeeldingen van de oefeningen bij konden komen.. Truusje L

Truusje, 09 april 2013

Zou ook wel graag foto's bij de oefeningen om af te slanken Groeten, Adriana

Adriana, 21 mei 2010

Ja, ik wil ook een foto, vooral voor die love handle oefeningen!

Marijke, 21 mei 2010

ja een foto erbij zou niet gek zijn

Betty, 21 mei 2010

Ik heb ze geprint en zal ze dagelijks gaan doen, dat scheelt dan weer! Moet er goed uitzien op het strand natuurlijk hahahaha

Miran, 20 mei 2010

ik zou graag foto's erbij willen zien, zodat ik weet hoe het nu moet. groeten, K

karin, 20 mei 2010

Heb je dit al gelezen?

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?