Halloween griezel menu

Halloween griezel menu

31 oktober is het weer Halloween, een feestdag waar ook in ons landje steeds meer aandacht aan wordt besteed. Deze 'griezel'recepten kunnen de avond compleet maken.

Pompoensoep

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 pompoen,
  • 2 a 3 winterpenen, 
  • 1 rode ui,
  • 3 tenen knoflook, 
  • 1 rode peper, 
  • 1 tl. provenciaalse kruiden, 
  • 3 eetlepels kruidenbouillon, 
  • scheutje olijfolie, 
  • peterselie

Hulpmiddelen

Staafmixer, soeppan

Voorbereiding

Maak de pompoen en wortel schoon en snijdt ze in kleinere stukken. snipper de ui en hak de knoflook en peper in kleine stukken. let op dat je de zaadjes uit de rode peper verwijdert.BereidingswijzeDoe een scheutje olijfolie in een soeppan van ong 3 liter. bak de ui, knoflook en rode peper even aan samen met de provenciaalse kruiden. Voeg dan de pompoen en wortel toe, bak deze door voorzichtig te roeren even mee. Voeg water toe totdat de pompoen/wortel net onder staat. Voeg de bouillonpoeder toe en laat dit ong. 20-30 minuten koken. haal de pan van het vuur, en meng alles door elkaar d.m.v. de staafmixer.Voeg als laatste de peterselie toe.

Serveertips

Voeg vlak voor het serveren nog wat kookroom toe. lekker met broodvingers en zalmquiche. Serveer de soep in een uitgeholde pompoen.

 

Broodvingers

Ingrediënten voor 4 personen

100 g volkoren meel, 

100 g bloem, 

150-160 ml lauw water, 

1/2 tl zout, 

1 tl gedroogde gist,

2 reepjes rode paprika

Voorbereiding

Een dag van te voren roer je het deeg door elkaar. Gooi eenvoudigweg alle ingrediënten in een kom en roer alles goed door elkaar, dek de kom af (niet luchtdicht) en laat 2 uur staan bij kamertemperatuur. Daarna zet je hem in de koelkast. Dit deeg blijft tot twee weken goed.BereidingswijzeBestuif een werkvlak goed met bloem. Haal het deeg uit de kom en verdeel het in stukjes van ongeveer 30 gram. Dit gaat het makkelijkst met een schaar. Maak van elk stukje een lange sliert die je een beetje om zichzelf draait, maak in het midden een `knokkel` door het met een bochtje om te knikken. Gebruik meer bloem om het plakken tegen te gaan. Leg de slierten op een ingevette bakplaat en laat ze 20 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 230 graden. Snijd de paprikareepjes in driehoekige `nagels`. Duw elke nagel in de broodslierten en bak ze 15 tot 20 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

Serveertip

Lekker bij de pompoensoep 

 

Pompoenquiche met zalm

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)
  • 750 g pompoen (vruchtvlees)
  • 200 g feta
  • 100 g gerookte zalm
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • olijfolie
  • peper en zout

Hulpmiddelen

Vorm van 24 cm diameter

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg het bakpapier in de vorm, leg het bakpapier in de vorm, leg het bladerdeeg erop, leg ook bakpapier op het deeg. Beleg met bakbonen en bak de deegbodem 10 minuten. Verwijder de bakbonen en het papier. Verlaag de oventemperatuur naar 175°C. Schil de pompoen en lepel er de pitten uit. Snij het pompoenvlees in stukjes.Pel en snipper de ui en de knoflook.BereidingswijzeFruit glazig. Doe er de pompoenblokjes bij. Kruid met de rozemarijn, peper en zout. Laat 10 minuten afgedekt stoven. Snij de feta in blokjes en de zalm in reepjes. Klop de eieren los met de melk, peper en zout. Schep de pompoen op de bladerdeegbodem. Leg er de reepjes zalm en de fetablokjes op. Lepel er het eimengsel over. Zet de quiche 30 minuten in de oven.

Serveertips:

Lekker met een frisse salade, naast de pompoensoep

 
Eet smakelijk en happy Halloween!

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?