Gezonde snacks onder de 200 calorieën

Gezonde snacks onder de 200 calorieën

Het is zo makkelijk om naar ongezonde producten te grijpen als je tussendoor trek hebt. Het kan ook anders, deze snacks zijn verantwoord en makkelijk te maken. Het zijn tips van voedingsdeskundigen en passen prima in een volwaardig voedingspatroon, zonder dat je onnodig veel extra calorieën tussendoor snoept.

Frietjes van zoete aardappelen
Probeer dit geweldige alternatief voor frietjes eens. Snijd de zoete aardappel in dunne reepjes, meng het met 2 theelepels olijfolie, zout en peper. Leg ze op een stukje bakpapier en bak ze ongeveer 15 minuutjes in een voorverwarmde oven van 200 graden. Wil je ze wat knapperiger, bak ze dan enkele minuutjes langer.
(calorieën: 190)

Yoghurt met rood fruit
Aan veel kant en klare vruchtenyoghurt is extra suiker toegevoegd. Voor een gezondere en lichtere versie kun je het best zelf aan de slag. Meng ¾ kopje gewone magere yoghurt met 1 theelepel stevia poeder (natuurlijke zoetstof) en voeg hier 1 kopje verse of bevroren frambozen/ bramen/ bosbessen aan toe. Tip: ook lekker met wat verse munt. 
(calorieën: 185)

Frisse salade met selderij
Meng in een kom 1 theelepel kappertjes, een halve stengel bleekselderij (fijngehakt), de helft van een grote wortel (fijngehakt) en een half kopje magere yoghurt. Voeg naar eigen smaak wat peper en zout toe en eventueel een theelepeltje honing. Je kunt los van de salade genieten of verspreid over een meergranen cracker of vezelrijke cracker. 
(calorieën: 195)

Amandel kaneel spread
Van spreads zijn maar weinig gezonde varianten, dus hebben we hier een nieuwe gezonde keuze gecreëerd. Meng in een kom 10 gehakte amandelen en een half kopje magere kwark en bestrooi het met een vleugje kaneel. Variatietip: ook lekker met stukjes gesneden appel. 
(calorieën 165)

Zoete romige peer
Dessert onder de 150 Kcal? Ja graag! Snijd een peer in plakjes, verspreid 2 eetlepels ricotta over de plakjes en bestrooi met ½ theelepel kaneel. Tip: als je een fan bent van warme desserts, verwarm je gesneden peer in de magnetron of in een koekenpan totdat het een beetje zacht is 
(calorieën 145) 

Komkommer avocado salsa
Een verfrissend en lichter alternatief voor de traditionele guacamole. Schil en rasp een halve komkommer, gemengd met een kwart avocado en een ½ theelepel citroensap. Geniet ervan met wortelen, selderij, paprika, of een meergranen soepstengel. 
(calorieën: 126)

Cranberry soja yoghurt
Een zuivelvrije yoghurt variant met slechts 120 calorieën. Het geeft je een snelle energie boost, maar kies wel voor een gewone soja yoghurt en geen variant met een smaakje. Aan deze varianten zijn namelijk bijna altijd suikers toegevoegd. Meng ¾ kopje yoghurt met een eetlepel gedroogde cranberries. 
(calorieën: 120) 

Mediterrane tomaat met geitenkaas
Zoet en hartig, een echte aanrader. Snijd een tomaat in plakjes en bestrooi deze met een eetlepel verkruimelde geitenkaas en besprenkel het geheel met 1 theelepel vijgenazijn. Balsamico azijn is een goed alternatief om te gebruiken.
(calorieën: 102)

Mini Mexicaanse pizza's
Je kunt eigenlijk aan alles een gezonde draai geven. Wil je eens wat proberen, dan kun je deze hartige en pittige variant van de mini Mexicaanse pizza eens proberen met 2 vezelrijke crackers. Beleg de crackers met 2 eetlepels magere kwark en top ze af met 2 eetlepels salsa. De salsa kies je naar eigen smaak en pittigheid. Strooi er wat peper en zout over en genieten maar. 
(calorieën: 98)

Gezond gevuld eitje
Wie zegt dat gevulde eieren geen gezonde keuze zijn? Dan heb je deze nog nooit geprobeerd. Deze mayo-vrije variatie is nog steeds romig. Snijd een hardgekookt ei in de lengte door en meng het eigeel met 1 eetlepel gewone magere (griekse) yoghurt, 1 theelepel bieslook, een paar druppels citroensap, peper en zout. Verdeel het mengsel over de 2 halve eieren en bestrooi het met paprikapoeder en wat bieslook.
(calorieën: 96)  

Trefwoorden van dit artikel: tussendoortjes, verantwoorde snacks, gezonde keuzes
 
Deel dit artikel:
 
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?